Chcę zrobić skrypt, który będzie ładował mi do okna "columns_window" zdjęcia po przewinięciu strony w dół. Narazie udało mi się napisać sama funkcje, która wykrywa odpowiednio scroll i ładuje ajax'a. Chciałbym jednak aby podczas tego ładowania pojawiał się div z napisem "wczytuje", i znikał jak dokona wczytania zdjęć. Obecnie pojawia się taki napis, ale źle to wygląda i bez animacji... Chciałbym aby był to jakiś fade albo wysuwał się z dołu i znikał przynajmiej po opóźnieniu 500. Gryze się z tym tematem i metodą prób i błędów nadal nie mogę tego osiągnąć.
poniżej działający kod:
a tutaj ajax:
<script type="text/javascript"> $('#content_column_gallery').scroll(function() { var x = document.getElementsByClassName("columns_window")[0]; if($('#content_column_gallery').scrollTop() + $('#content_column_gallery').height() > x.offsetHeight) { $('div#loadmoreajaxloader').show(); $.ajax({ url: "s/ajax.php", success: function(html) { if(html) { $(".columns_window").append(html); $('div#loadmoreajaxloader').hide(); }else { } } }); } }); </script>
Wdzięczny byłbym również za podpowiedź jak dodać animacje "jquery masonry" dla wczytanych zdjęć, aby ładnie pojawiały się na ekranie.