Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]WordPress i dowolne adresy dla aktykułów
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
elmozaur
Witam.
Ostatnio kolega pokazał mi ciekawą rzecz. Po dodaniu artykułu do WordPressa byla mozliwosc wpisanie pod jakim adresem url ma on wystepowac.

Poniewaz nie znam WordPressa i nie wiem czy jest taka zupełna swoboda w adresacji chcialbym Was zapytac jak cos takiego funkcjonuje ? Rozumie ze adres z inputa zapisywany jest w bazie.
No ale jak artykulow w bazie jest 10000 i np kazdy ma swoj recznie wpisany adres to moze robic sie problem...

A moze to modyfikacja .htaccesa questionmark.gif? wpisujac adres dla artykulu jest on dopisywany w htaccesie ?

czy ktos mial do czynienia z takim mechanizmem ?

pozdrawiam
Grzegorz
nospor
Acha, czyli uważasz że 10000 wpisów w bazie to problem, ale 10000 wpisów w .htaccess to już nie jest problem?

Wracając do pytania: baza jest ok.
PrinceOfPersia
Cytat
No ale jak artykulow w bazie jest 10000 i np kazdy ma swoj recznie wpisany adres to moze robic sie problem...

możesz również założyć w bazie danych indeks na kolumnie z adresem.
elmozaur
tak jak napisalem nie wiem jak to dziala. Wiem ze dla bazy danych 10000 wpisow (artykulow) to smieszna ilosc.
Chcialem sie poprostu dowiedziec jak cos takiego zrobic we wlasnym serwisie.
nospor
Z jednej strony piszesz że to śmieszna ilość, z drugiej piszesz że taka ilość to problem.... rozdwojenie jaźni?

A więc by nie było wątpliwości napiszę jeszcze raz: baza ok.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.