Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Blokada na IE starsze niż 6,0
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Najki
Moja strona wyświetla się z błędami pod IE starszymi niż 6,0. Proszę o pomoc w wymyśleniu blokady, aby na IE starszych niż 6,0 (na mozillach itp. dobrze działa) wyświetlał się tylko komunikat z prośbą o aktualizację przeglądarki i nie było wczytywane nic.
scanner
Po co blokować?
npiasz na dole strony, że "Mozzilla, Firefox, Opera, IE6 Recommended" i po sprawie.
Strona oczywisćie poprawnie się waliduje w w3c ?
j00seph
Powinno pomóc jak powiem że
Nazwa przegladarki usera jest przechowywana pod $HTTP_USER_AGENT
scanner
BTW. Jełsi chodzi o http://cs.idysk.com/bstr/ to dużo masz dopoprawienie w kodzie.
Najki
Cytat(scanner @ 2004-10-04 12:45:47)
BTW. Jełsi chodzi o http://cs.idysk.com/bstr/ to dużo masz dopoprawienie w kodzie.

Nie tak dużo jak w nowej wersji, którą mam na myśli winksmiley.jpg.

Hmm, myślisz, że będzie dobrze działać pod każdą przeglądarką gdy poprawię wszystkie błędy? Bo problem polega na tym, że np. IE4.0 wyrzuca komunikat o błędzie (popup o błędzie w microsoft internet extensions) i kóniec.

Jak w w3.validator chcę wczytać stronę, o której mowa to wychodzi błąd "500 Bad chunk-size in HTTP response: k��XT�dy>< =�le>", więc chyba lepszą opcją będzie rzeczywiście blokada :/.
yeti
Cytat(Najki @ 2004-10-04 17:47:28)
chyba lepszą opcją będzie rzeczywiście blokada :/.

Witam,
blokada nigdy nie jest lepsza opcją!
Ważne, aby zapewnić dostęp każdemu, kto będzie tego chciał. Oczywiście istnieją wyjątki (np. aplikacje wewnątrz korporacyjne, gdzie używa się jednej wersji przeglądarki) ale w przypadku serwisu ogólnodostępnego nie można narzucić użytkownikowi wersji przeglądarki. Drastycznie zmniejsza to oglądalność. U mnie IE nie ma praw dostępu do niczego poza siecią lokalną i jeśli gdzieś utrudniają życie Mozilli po prostu zmieniam stronę. Nie najlepiej świadczy to zresztą o twórcy strony.
sf
A sprawdzaleś czy strona działa pod lynx? Bo może tą przeglądarkę też trzeba zablokować laugh.gif
scanner
yeti: wyedytuj swojego posta i popraw BBCode, bo można wywnioskowac, że jestem za stosowaniem idiotycznej blokady. A tak nie jest.

Peace.
Najki
Udało mi się naprawić cały kod strony. Sam błąd, że validator nie chciał jej przetworzyć był jednak winą serwera (w związku z tym odradzam instalacji WebServ.pl).

Jest Lynx dla Windowsa XP też? Jeśli nie to nie sprawdzę. Ściągnąłem i próbowałem instalować, ale widziałem same pliki linuxowe, a makew32.bat (czy jakoś tak) same errory powyrzucał.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.