Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: sdk wp przekazanie wartości między widokami
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
nospor
Hejka, w jednym widoku przełączam się do drugiego przy pomocy kodu:

Kod
NavigationService.Navigate(new Uri("/Page1.xaml", UriKind.Relative));

To działa, widok się ładnie zmienia. Problem polega na tym, że do tego widoku, do którego się właśnie przełączam chciałbym przekazać pewne wartości/zmienne z aktualnego widoku. Od tych wartosci zależeć będzie zachowanie widoku drugiego. Jak więc mogę te wartości przekazać? A może w ogóle jakoś inaczej należy przełączać się między widokami?

edit: znalazłem takie coś:
this.NavigationService.Navigate(new Uri("/ForecastPage.xaml?City=" +
curCity.CityName + "&Latitude=" + curCity.Latitude + "&Longitude=" +
curCity.Longitude, UriKind.Relative));
Osobiście średnio takie coś mi siępodoba, ale jeśli tylko tak się da to trudno...
MiGo2
Cytat(nospor @ 16.04.2013, 15:43:35 ) *
Hejka, w jednym widoku przełączam się do drugiego przy pomocy kodu:

Kod
NavigationService.Navigate(new Uri("/Page1.xaml", UriKind.Relative));

...
edit: znalazłem takie coś:
this.NavigationService.Navigate(new Uri("/ForecastPage.xaml?City=" +
curCity.CityName + "&Latitude=" + curCity.Latitude + "&Longitude=" +
curCity.Longitude, UriKind.Relative));
Osobiście średnio takie coś mi siępodoba, ale jeśli tylko tak się da to trudno...

Jeszcze możesz załadować coś do localSQL i przekazywać ID do rekordu, ale z tego co wiem to lepiej nie zrobisz.
Silverlight, protoplasta WP SDK, też przekazywał brzydko parametry (bez szans na poprawę) więc w WP SDK nie spodziewaj się więcej smile.gif. Proponuję codzienną lekturę SilverlighShow, bo czasem można wygrzebać coś ciekawego.

Michał

nospor
Ok, dzięki za wypowiedź. smile.gif
Kocurro
Jedyne co znalazłem w sieci to używanie globalnych zmiennych w obiekcie aplikacji. Ale to też nie jest zbyt ładne.
nospor
No, w akcie desperacji też pomyślałem o czymś takim... smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.