Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pomoc przy Wordpressie
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
szymonk237231
Witajcie, utworzyłem stronke w WP. Ale podczas rejestracji zaznaczyłem , że link mojej stronki ma byćpodany gdzies tam (nie umiem się sprecyzować, dopiero zaczynam z WP). No i każdego dnia mam po 15 niechcianych użytkowników z zagranicy. Jak to zmienić? Co mam zrobić? Nie są to raczej boty, mam CAPTCHA (czy co tam). Pozdrawiam i proszę o szybką odpowiedź. smile.gif

Pomoże ktośquestionmark.gif
_Borys_
Dlaczego to nie miały by boty, jeśli to standardowe captcha to żadna przeszkoda dla botów.
Opowiedz coś więcej o tych niechcianych użytkownikach, czy nazwy sugerują że to człowiek, czy są jakieś dziwaczne ? Oraz dlaczego są niechciani, umieszczają spam czy co.
Jest wiele pluginów do worpress-a z innymi rodzajami captchy, może zmiana zablokowała by im dostęp jeśli to boty.
memory
Ustawienia -> Czytanie -> Nie pozwalaj wyszukiwarkom indeksować swojej witryny, odznacz ptaszka
Ustawienia ->Ogólnie -> Każdy może się zarejestrować, odznacz ptaszka
szymonk237231
Chodzi o to by użytkownicy się normalnie rejestrowali, ale nie Ci zagraniczni . Jest to stronka klubowa, na której mają się rejestrować tylko sympatycy (poprzednio miałem php fusion i użytkowników było 20-30 cały czas, a teraz na WP rejestruje się 20-30 dziennie). Nazwy użytkowników są dziwne (takie właśnie zagraniczne), konta są na gmailu lub innych zagranicznych pierdołach i niektórzy zamieszczają spam. smile.gif
memory
Akismet - najlepsze płatny , Antispam Bee, Defensio, SpamFree WordPress
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.