Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Legalnosc serwisow ktore bezposrednio oceniaja firmy i ich umowy itd.
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
grywalny
Po przeczytaniu paru komentow w tym temacie http://forum.php.pl/index.php?showtopic=215389&st=20
jak nie chce sie wam klikac to temat z ocen gdzie gosc zrobil strone w ktorej wystawiasz ocene swojemu pracodawcy.
Paru uzytkownikow forum napisalo ze legalnosc takiego czegos jest questionable. Odrazu przypomnial mi sie serwis piekielni.pl gdzie bardzo czesto ktos opisuje kupiony produkt i jak firmy probuja ludzi oszukac, nie zamykac umowy, podnoszac oplaty, nie przyznajac gwarancji. Czesto w tak bezczelny sposob ze az trudno uwierzyc (wiem moze niektore sa wymyslone). Nie czytalem regulaminu piekielnych ale widze ze kazda taka firma praktycznie nigdy nie zostaje nazwana. Moim zdaniem takie rzeczy powinny byc nazwane i najlepiej co do daty opisane i udokumentowane, powinno sie skanowac odpowiedziec i nagrywac ich przedstawicieli na telefonach. Po to mamy internet zeby takich jaj nie bylo i zeby dobrzy ludzie wygrywali. Zobaczcie co ostatnio sie stalo z cyfra+ jak poszlo w eter co zrobili? Odrazu wszystko odkrecili.

Czy takie cos jest w Polsce nielegalne? A nawet jesli to czy po prostu postawienie strony w usa nie zalatwi problemu?

PS. Wiem ze opinie na temat poszczegolnych produktow mozna znalezc na forach szukajac w google ale jednak nie jest to najlepszy sposob
sf
Nie ma znaczenia gdzie stawiasz stronę, tylko kto jest właścicielem. Jak najbardziej masz możliwość wymienienia nazwy firmy, tylko zdawaj sobie sprawę, że taka firma może podać Cię do sądu bo uważa, że opinia, która została wydana jest krzywdzoąca i żąda czegoś tam... Jak chcesz w coś takiego się bawić to zacznij od prawnika, on wyjaśni wszystko i tyle w tym temacie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.