Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS]osadzanie czcionki i zmiana tła sklepu OSCGOLD
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
jacekk20
Witam,
Mam problem z szablonem sklepu OSCGOLD.
Znajoma poprosiła mnie o pomoc w zmianie wyglądu, jestem w tym zielony, w goglach większoś rzeczy da się znaleźć i powoli robię co mam zrobić.
Tylko teraz pojawił się problem z osadzeniem czcionki, nie wiem dokładnie gdzie w pliku stylesheet.css i co zmienić albo dopisać żeby strona działala z czcionką osadzoną.
A jeśli trzeba w kilku plikach zniemić to już w ogóle nie wiem jak znaleźć. Niby w necie piszą jak osadzić czcionki, ale albo źle je linkuję z serwera albo co innego bo nie działa.

Druga sprawa.
CHciałbym ustawić tak żeby jeden duży obrazek był tłem dla całego skepu i nagłówa za jednym zamachem.
Nagłówek jest cieniowany, dlatego ustawienie osobnego pliku na nagłówek i osobnego na tło sklepu nie przejdzie bo będzie widać odcięcie obrazków. Dlatego musiałby to być jeden plik.
Mam nadzieję że ktoś pomoże. Główna spraw ana tąchwilę to te czcionki.
Posio
Brakuje ceny i to nie ten dział snitch.gif
-jacekk20-
ceny za co?
no jeśli nie ten dział to przenieście do własciwego
!*!
Cytat(-jacekk20- @ 23.04.2013, 23:47:03 ) *
ceny za co?

Za wykonanie tego "zlecenia". Nie podajemy gotowców, a jak sam zauważyłeś większość jest w google, wpisanie kilku rzeczy do pliku css (najlepiej na końcu) to nie tajemna wiedza.
Pokaż co zrobiłeś. I jak.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.