Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [xHTML] Pusta linia na początku pliku
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
dino6213221
Witam. Mam problem: w przeglądarce pojawia mi się pusta linia na początku pliku i nie zawiera żadnych znaków. Źle to wygląda bo u góry strony mam odstęp pomiędzy tłem a górnym marginesem. Kodowanie ustawiłem na UTF-8 bez BOM. Strona wyświetla się prawidłowo na każdej przeglądarce oprócz Chroma.
viking
Podaj adres strony.
dino6213221
www.gamershost.pl
in5ane
Nie mam Chrome, nie chce mi sie specjalnie instalować, ale spróbuj dać:
  1. html,body
  2. {
  3. width: 100%;
  4. height: 100%;
  5. margin: 0px;
  6. padding: 0px;
  7. overflow-x: hidden;
  8. }
nospor
Masz coś gdzieś źle domkniętego bo zarówno chrome jak FF twierdzi, że Twoje BODY zaczyna się dużo wcześniej niż wynika to z kodu. Musisz więc wszystko sprawdzić.

edit: z tego co kojarzę to ten kod:
Kod
(function(d, s, id) {
                        var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
                        if (d.getElementById(id)) return;
                        js = d.createElement(s); js.id = id;
                        js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1";
                        fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
                    }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Ma być wstawiony w BODY w DIV a nie w sekcji HEAD. To może być problem
viking
Jeśli spojrzeć w firebuga to w head jest tylko styl FB a reszta tafia do body. Więc zapewne nospor ma rację.
Mega_88
Ostatnio miałem ten sam problem, rozwiązanie:

Na początku includowałem połączenie z bazą danych dla przykładu <?php include ('polacz.php'); ?>

Generowało mi pustą linię na jednym z serwerów, zmieniłem kodowanie pliku polacz.php na UTF-8 BEZ BOOM i wszystko wróciło do normy. Zobacz jakie pliku includujesz na początku i sprawdź kodowanie może to od tego.
nospor
@Mega_88 przecież widać jak wół w źródle strony że tam nie ma żadnych pustych linii.... Problem jest taki jaki powiedziałem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.