Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript]Textarea zatrzymanie kursora/karetki?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
cykcykacz
Witam,
jak można zatrzymać kursor/karetke?

Mam fukncje która liczy ilość wyrazów i chcę zatrzymać karetke po 10 słowach tak aby stała w miejscu nie mogła się przesuwać w prawo ale da się cofać.

Wiem, że można określić atrybut w html:
  1. <input type="text" name="usrname" maxlength="10">

ale on działa tylko na ilość znaków a ja szukam funkcji, która poprostu zatrzymuje karetkę.

com
nie wiem co konkretnego chcesz uzyskać, bo można próbować nadać dla inputa po 10 znakach atrybut disable i wyłączy Ci możliwość edycji... ale chyba nie o to Ci chodziło?
cykcykacz
No nie.
Próbowałem w ten sposób ale nie mogę wtedy cofać kursora odpada sad.gif
goukan
chodzi ci o to?:
  1. <input type="text" maxlength="17" name="login">
cykcykacz
Dostałem na stackoverfllow odpowiedz http://jsbin.com/isikim/2/edit działa dobrze teraz to muszę zrozumieć i dodać do mojego FCkEditor mam nadzieje że pójdzie bez problemu.
goukan chyba dokładnie pytania nie czytałeś albo ja mało czytelnie napisałem. No nic dzięki wszystkim za zainteresowanie.
com
http://jsfiddle.net/ntYEK/1/ bo wdg mnie powinna być możliwość obsługi klawisza w lewo, bo jak ktoś chce poprawić coś na pozycji np 3 to tak musi usuwać albo stawiać karetkę myszką w tym miejscu..
cykcykacz
Wie ktoś jak dodać teraz tą funkcję do fckeditora?
Nie mam pojęcia jak to zrobić żeby zadziałało tak wygląda pobranie striga z fckeditora ale co zrobić dalej jaktoś ma wskazów nie gotowe rozwiązanie równiez będę wcdzięczny.
Zmienna mix pobiera dane z wewnątrz texarea ale jak dodać to rozwiązanie to nie wiem.
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
  1. CKEDITOR.on('instanceCreated', function(e) {
  2. e.editor.on('contentDom', function() {
  3. e.editor.document.on('keyup', function(event) {
  4. // keyup event in ckeditor
  5. var mix = CKEDITOR.instances.editor1.getData();
  6. }
  7. );
  8. });
  9. });
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.