Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zliczanie rekordów w pętli, pętla nie wyświetla pierwszego rekordu.
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
husky999
Witam, posiadam mały problem, na pewno nie na rangę tego forum.

Mam problem przy wypisywaniu rekordów. Mianowicie chcę wyświetlić dokładnie wszystkie. Zawsze jednak ucina mi jeden rekord. Bez DESC jest to oczywiście rekord numer jeden. Próbowałem różne pętle i sposoby ich zapisania, ale tu potzreba mi innego rozwiązania. Co zrobić, aby wyświetlanie rekordów w pętli nie urywało pierwszego rekordu? tabela o nazwie 000001.

Zawsze wyświetla mi rekordy -1. Poniżej fragmencik kodu, proszę o pomoc, jeżeli było już to o reprymendę i link, bo chciałem szukać, ale wyszukiwarka zwraca mi błąd 3 razy pod rząd.

1. <?php
  2. include('connect.php');
  3.  
  4. @mysql_select_db($database) or die( "Nieudane polaczenie z baza danych!");
  5. $query = mysql_query("SELECT * FROM `000001` ORDER BY `000001_id` DESC");
  6.  
  7. //--- for ($i=0;$i<$ile;$i++) --//
  8.  
  9. if(mysql_num_rows($query) > 0)
  10. {
  11.  
  12. while ($wiersz = mysql_fetch_array($query))
  13. {
  14. echo $wiersz[1].'<br />'.$wiersz[2].'<br />'.$wiersz[3].'<br />'.$wiersz[4].'<br />'.$wiersz[5].'<br /><br />';
  15.  
  16. }
  17. }
  18.  
  19.  
  20. ?>
_Borys_
Dlaczego nie wyświetlasz $wiersz[0] ?
  1. while ($wiersz = mysql_fetch_array($query))
  2. {
  3. echo '<pre>';
  4. print_r($wiersz);
  5. echo '</pre>';
  6. }

i zobacz co tam masz
husky999
wiersz 0 to ID AI. nie ma potrzeby wyświetlać mi go teraz. to nie jest strona, tylko proste bazy danych z danymi do przeglądu i edycją.

^^ To napisałem wcześniej.

I działa jak zegarek Jak to się stało, bardzo precyzyjna odpowiedź. Muszę to przebadaćsmile.gif

Wszystkie tabele wyświetla, teraz musze nad tym posiedzieć.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.