Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] Zetowka.pl - Daj sobie wygrać! [w trakcie tworzenia...]
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Gutyo
Witam.
Chciałbym przedstawić Wam mój nowy projekt nad którym myślę już 2 lata, bo chciałem, aby wszystko było jak najbardziej zgodne z prawem. Obmyślone mam już wszystko w 99%. Teraz przyspieszam i nadchodzi czas, aby w końcu zdradzać powoli efekty prac.
Jeżeli chodzi o część technologiczną, to kod tworzony jest na frameworku Silex, który jest na bazie Symfony2, a także korzystanie z systemów szablonów TWIG.

Zapraszam nie tyle co do oceny, ale do zapisywania się na beta testy, gdyż będzie można zyskać bardzo dużo, a programiści którzy pochwalą się wykrytymi lukami dostaną za to PRAWDZIWE złotówki oraz zostaną wpisani na listę pomagających ulepszać stronę.

Dodatkowo na mojej stronie http://www.gutyoe.vot.pl do generowania torrentów pojawiać się będą kody promocyjne, ale o tym za miesiąc.
Tutaj również będę umieszczał kody, które pomogą Wam cieszyć się zabawą.

Kilka "zrzutów" z photoshopa:

EDIT:
Dla pierwszych 10 osób pewny dostęp do beta testów + limitowana wersja kubka z logiem zetowka.pl
20 kolejnych osób, które zgadną o co chodzi pewny dostęp do beta testów.

Mam nadzieję, że trudna nie będzie.
Jak zobaczę, że sobie nie radzicie podam kilka podpowiedzi.

Więcej na stronie http://www.zetowka.pl (na dole strony)

POWODZENIA!
dr_NO
Sorry, ale jak Ty to nazywasz zrzutem ekranu... bierzesz te słowa zbyt dosłownie...
b4rt3kk
Zrobiłeś zdjęcia monitora? Ciekawe podejście do screenów. biggrin.gif
!*!
Cytat(b4rt3kk @ 14.06.2013, 10:53:45 ) *
Zrobiłeś zdjęcia monitora? Ciekawe podejście do screenów. :D

Taka moda, jednak trzeba jeszcze wiedzieć jak to zrobić żeby było dobrze ;)

Co to strony...

- nie wiem o co w niej chodzi, coś jak aukcje za grosz?
- tajemnica i podawanie email na ślepo wyszły jedynie google
- kod nawet nie stoi przy HTML5
- używasz pustych znaczników
- przy rozdziałce 1024x800 napisy w bannerach w stopce nachodzą na siebie
gandziorz
Do autora tematu.

Screeny robi się za pomocą CTRL + PRT SC smile.gif

Druga sprawa, o co w tej stronie chodzi? Bo nie mogę wyczaić motywu.
Gutyo
Cytat(dr_NO @ 14.06.2013, 08:58:55 ) *
Sorry, ale jak Ty to nazywasz zrzutem ekranu... bierzesz te słowa zbyt dosłownie...

Wydaje mi się, że Ty to wziąłeś zbyt dosłownie, skoro się tego uczepiłeś.

Cytat(b4rt3kk @ 14.06.2013, 10:53:45 ) *
Zrobiłeś zdjęcia monitora? Ciekawe podejście do screenów. biggrin.gif

Zaciekawienie odbiorcy, bo ukazuje coś innego, mało wyraźnego. Chwyt marketingowy.

Cytat(!*! @ 14.06.2013, 11:17:12 ) *
Taka moda, jednak trzeba jeszcze wiedzieć jak to zrobić żeby było dobrze ;)

Co to strony...

- nie wiem o co w niej chodzi, coś jak aukcje za grosz?
- tajemnica i podawanie email na ślepo wyszły jedynie google
- kod nawet nie stoi przy HTML5
- używasz pustych znaczników
- przy rozdziałce 1024x800 napisy w bannerach w stopce nachodzą na siebie

Nie jak aukcje za grosz, ani lockerz. Tam były boty i wałki. Tutaj będzie 100% pewniaka, ale chodzi o coś trochę innego.
Początek będzie trudny, z powodu, że ludziom ciężko będzie uwierzyć o tym, że to działa, ale spróbuję. Może się udać.

Co do email, to jak bym miał robić bazę to wolałbym puścić robota żeby sczytywał. Byłoby szybciej.

Oryginalna wersja strony na silexie i templatkach jest już w HTML5.

O jakich pustych znacznikach mówisz?

Co do rozdzielczości - sprawdzę.

Cytat(gandziorz @ 14.06.2013, 13:28:13 ) *
Do autora tematu.

Screeny robi się za pomocą CTRL + PRT SC smile.gif

Druga sprawa, o co w tej stronie chodzi? Bo nie mogę wyczaić motywu.

Dzięki za informacje. Postaram się na przyszłość wykorzystać. O co chodzi? Odpowiedź wyżej.

Proszę o cierpliwość. A jeżeli chodzi o zagadkę w której do wygrania jest kubek to może warto zapisać zdjęcie na komputerze i zobaczyć co ma "w środku".
emp
Cytat(Gutyo @ 14.06.2013, 16:50:08 ) *
Wydaje mi się, że Ty to wziąłeś zbyt dosłownie, skoro się tego uczepiłeś.

Nie ogarniasz. Może kiedyś zrozumiesz.

Zaciekawienie odbiorcy, bo ukazuje coś innego, mało wyraźnego. Chwyt marketingowy.

Chwyt marketingowy na forum php w dziale ocena ?! Poważny jesteś. O czym ty do nas rozmawiasz. Głowa cię czasem nie boli.
O marketingu wiesz tyle co ja o chodowli jedwabnika. Zacznij od tego Marketing

Nie jak aukcje za grosz, ani lockerz. Tam były boty i wałki. Tutaj będzie 100% pewniaka, ale chodzi o coś trochę innego.
Początek będzie trudny, z powodu, że ludziom ciężko będzie uwierzyć o tym, że to działa, ale spróbuję. Może się udać.

Hahahahah wierzyć ?!

Czyli co wpadłeś nieudolnie pospamować i nie dałeś nic do oceny plus chcesz sie bawić w zgaduj zgadule znami.
Powodzenia buhahahaha dla mnie dno i siedem metrów mułu, ale nie zrażaj się.
Gutyo
Dziękuje za słowa krytyki. Na pewno poprawi to jakość usługi : )
!*!
Cytat(Gutyo @ 14.06.2013, 17:50:08 ) *
O jakich pustych znacznikach mówisz?

Cytat
<div class="clear"></div>

Cytat
Proszę o cierpliwość. A jeżeli chodzi o zagadkę w której do wygrania jest kubek to może warto zapisać zdjęcie na komputerze i zobaczyć co ma "w środku".

Panie... do rzeczy.
r4xz
wpisałem "aaa" => "Adres email dodany prawidłowo!" => walidacja pola formularza leży <=> znajomość programowania zerowa => mogę dodać 5k adresów e-mail "aaa" w 5 minut? No dooooobra... nie będę menda haha.gif

podsumowując: totalna porażka, nic a nic mnie nie zachęciło

"Jeżeli nie masz wiedzy programistycznej wystarczy, że będziesz przez krótki czas używał strony" - zmarnowałem 5 minut, ale batonika nie dostanę... teraz wiem czemu to na forum php wylądowało smile.gif

PS to jest jawne wyłudzanie danych "podaj jeszcze raz e-mail", no masakra!! Zaraz chyba naprawdę zawale ten serwer danymi.... biggrin.gif
Posio
1. Nie wiem o co chodzi
2. Nie wiem o co chodzi
3. Nie wygładza mi wszystkich czcionek
4. Logo wydaje mi się tandetne ze względu na zwykłą czcionkową literę Z
5. Brak jakichkolwiek informacji / polityki prywatności. Nie wiem co dzieje się z moim mailem.
6. Robisz sobie zwykłą reklamę. Nie chcesz żeby ktokolwiek coś oceniał, potrzebujesz ludzi, tyle w temacie
Mackos
doooooobra...
Widząc "zrzuty ekranu" spadłem z krzesła tongue.gif
Cytat

No to taki 'chwyt' daje odbiorcom jedynie do zrozumienia, że mają do czynienia z kimś mało bystrym (nie bierz tego do siebie wink.gif ).

Dodatkowo właśnie brakuje podstawowych informacji, które są tak naprawdę wymagane - jak to kto odpowiada za bazę danych maili... ciekawe co na to giodo worriedsmiley.gif
Niestety strona nie ma żadnego punktu zaczepienia, skoro wciąż nie wiadomo choć w przybliżeniu o co chodzi - nikt na nią nie wróci za x dni żeby sprawdzić wink.gif
b4rt3kk
Szczerze mówiąc to nie wiem co tutaj można testować, skoro na stronie praktycznie nic nie ma. Pole z adresem e-mail, po wpisaniu którego absolutnie nic się nie dzieje. Ani mi konta nie tworzy, ani nic. Jeśli chcesz w jakikolwiek sposób przyciągnąć użytkowników to daj im coś, jakiś punkt zaczepienia. Raz wszedłem, popatrzyłem, nie wiem o cholere chodzi i więcej na pewno nie wrócę, bo i po co? Graficznie też szaleństwa nie ma. Swoją prostotą i złym doborem czcionek stronka raczej odrzuca (głównie górny pasek).
Gutyo
Witajcie.
Czas na rozwiązanie zagadki. Jak się okazało udało mi się wymyślić ją zbyt trudną, lecz jest 10 szczęśliwców, którzy wraz ze startem serwisu otrzymają kubek z logiem strony:
www.zetowka.pl/

Przypomnę treść wyżej wspomnianej łamigłówki:
Zastanawiałeś się kiedyś czy w zdjęciach znajdują się ciekawe informacje?

Screen przedstawia kod: LoMTjJZ - Dla informacji dodam, że są to pierwsze litery słów z inwokacji Adama Mickiewicza (Litwo ojczyzno Moja ty Jesteś jak Zdrowie)
Mamy podaną informację, o "wnętrze zdjęcia", także trzeba tam zajrzeć:
1. Pobieramy obrazek lokalnie
2. Otwieramy np. Notatnikiem
3. Schodzimy na sam dół

Otrzymujemy informacje, aby użyć podanego niżej ciągu znaków. Dla podpowiedzi dopisane jest B***64 - Base64 -> Metoda kodowania.
Aby odkodować ciąg znaków tworzymy skrypt np. w php (base64_decode($str)), lub wchodzimy na dowolony dekoder online.

Odkodowana informacja to link do strony:
http://www.zetowka.pl/cos_dzienego.php

Po przejściu na odkodowany adres należało podać w polu kod z pierwszego obrazka (LoMtJjZ)

Następnie otrzymujemy podpowiedź, aby zajrzeć do źródła strony. W środku widzimy w komentarzu, aby przy rejestracji użyć adresu email:
proste_zadanie@zetowka.pl

Wpisujemy, a następnie podajemy nasz prawdziwy adres email.

Na stronie był też "backdoor" który umozliwiał dodanie zwycięzkiego emaila, bez konieczności przechodzenia przez te wszystkie kroki.
Jeżeli trafił się jakis programista web od frontu to gdy zajrzymy do źródła strony możemy ustawić styl dla elementu blokowego "more4" - "display: block" (domyślnie jest none, który jest zmieniany przez JavaScript po podaniu emaila, proste_zadanie@zetowka.pl)

To by było na tyle. Więcej informacji dotyczące serwisu podam w sierpniu.
b4rt3kk
Czyli ogólnie rzecz biorąc targetem Twojej strony są ludzie, którzy mają jako takie pojęcie o programowaniu, o www, itp? No cóż, nie wróżę temu serwisowi świetlanej przyszłości, choć oczywiście mogę się mylić. W każdym razie życzę powodzenia.
r4xz
A nie masz tam przypadkiem adresów typu '10 min mail'? haha.gif
sowiq
Cytat(Gutyo @ 17.07.2013, 21:23:11 ) *
Screen przedstawia kod: LoMTjJZ - Dla informacji dodam, że są to pierwsze litery słów z inwokacji Adama Mickiewicza (Litwo ojczyzno Moja ty Jesteś jak Zdrowie)
Mamy podaną informację, o "wnętrze zdjęcia", także trzeba tam zajrzeć:
1. Pobieramy obrazek lokalnie
2. Otwieramy np. Notatnikiem

Jest tylko jeden mały problem. Akurat tego "zaczarowanego" zdjęcia nie wstawiłeś do pierwszego posta (ewentualnie jestem ślepy).
Trobin
Cytat(Gutyo @ 13.06.2013, 21:35:13 ) *
chciałem, aby wszystko było jak najbardziej zgodne z prawem.

Ktoś już pisał o polityce prywatności, a ja dodam, że może warto by było przeczytać Ustawę o świadczeniu usług drogą elektroniczną smile.gif . Nie widzę nigdzie regulaminu, nie wiem jak mogę złożyć reklamację - generalnie - nie wiem nic. Skoro chcesz mieć wszystko na tip top - zainteresuj się również tymi kwestiami.
Gutyo
Dziękuje za uwagę. Wasze dane zostaną zadbane - GIODO.
Niedługo więcej informacji, regulamin oraz polityka prywatności, a także FAQ.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.