Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [design] ezeszyt
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
RadeG
Oto i zeszyt elektroniczny. Ocenie poddaje sam design. Za texty nie ponoszę odpowiedzialności.

..:::HERE:::...

Dziękuję za oceny.

// dopsiane

..:: TUTAJ KILKAĆ (lycos) ::..
Wieviór
Bardzo ładne. Jak mam narzekać to troche bym bardziej przezrzyście zrobił ten cytat, bo dla mnie okey, ale ja mam dobry wzrók a inni mogą mieć problemy z rozczytaniem.

Skoro jest takie małe to ja bym otworzył w nowym okienku tzn za pomocą skryptu Javy przy wejściu na strone dałbym automatyczne otworzenie nowego okna bez przycisków tzn. About_blank.

Ogólnie jest ładnie, chciaż możesz dać większe czcionki w zależności od tego do kogo ma być to kierowana strona. Pozdrawiam
sf
Y, ale tam nic nie ma, albo cos nagle zniknelo... bo ja widze 3 przyciski na gorze, jakis tekst ledwo widoczny na srodku strony + jasno niebieski prostokat z tekstem.
RadeG
no to się serwer zapchał ....
..:: TUTAJ KILKAĆ (lycos) ::..
Vertical
Ładnie wykonane, podoba mi się czcionka i to, że nie trzeba się domyślać gdzie co jest. 7-/10
eUu@tlen.pl
Vertical nie spales dzisiaj? "RadeG" Po co umiesciles tutaj te strone? Przeciez wystarczylo napisac ten cytat i poddac go ocenie na hydeparku. Nie powiesz mi chyba, ze oceniac mamy strone? Domyslam sie, ze ma ona jakies prawa autorskie, ale czy moge sobie zrobic malutki "printscrean". Umieszcze go sobie na pulpicie, wiesz zeby nigdy nie popelnic podobnej wpadki. Aha fajna plama w menu, ciekawy efekt.

> Cytat - 7/10
RadeG
ha ha ha - to był joke nie ma co.
Ocenie podlega design (moze być też layout)

Czytamy uważnie... tongue.gif
slaug
A jaka jest wogóle idea tego ezeszytu???
scanner
Małe i nieczytelne... jak zeszyt, to niech wygląda jak zeszyt a nie panel statku kosmicznego z gry na małe atari w 86 roku...
Puciek
Zle dobrana proporcja efektow co do wielkosci layouta, pozatym to ma byc zeszyt, wiec zrob cos bardziej w klimatach strony zeszytu.
RadeG
Cytat(slaug @ 2004-10-14 07:46:30)
A jaka jest wogóle idea tego ezeszytu?questionmark.gif

Ezeszyt - w XIII LO w Łodzi zamiaste zeszytu jest takie cóś w formie stronki
sirrus
Zmień tło exclamation.gif! (to zielone - bo denerwuje)
Zmień tło pod tekstem (naukowo nalepiej się czyta na białym, lub ew. jasnych odcieniach szarości).
Powiększ czcionkę

To tyle. Ogólnie może być, choć nie wywołało u mnie jakiejś szczególnej euforii.
eUu@tlen.pl
Cytat(RadeG @ 2004-10-13 21:58:18)
ha ha ha - to był joke nie ma co.
Ocenie podlega design (moze być też layout)

Czytamy uważnie... tongue.gif

Hm... A nie przyszlo Ci do glowy, ze wedlug mnie, tu NIE MA CO OCENIAC!?
Ociu
Pierwsze co mi się skojarzyło:
Efekty (czyt. nagłówki itp.) pochodza z tutoriali. Takie 'dla zielonych'.
Top ? niee
cien pod tym pixelowym textem; to takie jakby tło w topie ? po co ?
Rozumiem, że to miało być dla monitora o rozdzielczości 800x600, ale nawet na takich wielkościach to jest malutkie.

eZeszyt ? Jedyne co tu jest podobne do zeszytu, to to, że jest jakiś text.

Pozdrawiam
Seth
Zródła:
1)
Cytat
<META http-equiv=content-type content="text/html; charset=windows-1250">

Pachnie amatorką - standard to ISO-8859-2

2) Brak DOCTYPE'u

3)
Cytat
<TABLE WIDTH=303 CELLSPACING=0 ...

Wszystkie wartości właściwości powinny być w cudzysłowiach.

4) Jeżeli już używasz zewnętrznego CSSa to nie dawaj np. w tabeli style="..." tylko class="..." kierującą na odpowiednią klasę w CSSie.

Ogołnie śmietnik w kodzie.

1) Za dużo niebieskiego.

2) Zdjęcie z niebieską maską wygląda tragicznie. Za bardzo mdłe.

3) Tło topu sztampowe, jakby wyjęte z tutoriala czy innego zdjęcia.

4) Napis fajny ale zmienił bym styl. Za bardzo wyczesany ;P

5) Połączenie szarego z niebieskim nie jest dobrym rozwiązaniem. Można by to porównać do plamy atramentu na szarym papierze toaletowym... mało atrakcyjne.

Menu i cała reszta
1) Wszystko jest za małe. Przy rozdzielczości 1280x1024 nie chce się nawet na to patrzeć i domyślać co jest tam napisane.

2) Kolor linków w menu zlewa się z tłem. Co dodatkowo pogarsza odbiór strony.

3) W tle menu jest jakaś plama winksmiley.jpg może tak miało być ale IMO jest to bardziej śmieszne niż przemyślane.

4) Pod firefoxem strona wygląda inaczej niż pod IE - czarne tło zmaiast szarego :/

5) Ramka z treścią ma tło ustawione na fixed... ale pod firefoxem tego nie ma i przewijając w dół często dolny pasek tła przeszkadza w czytaniu. Poza tym ramka jest dużo za mała.

Podsumowanie
Strona mizerna. Źle dobrane kolory, mała czcionka... strona niczym nie zachwyca, ani nie przyciąga. Wzasadzie do porpawki jest całość.

IMO powineneś najpierw przemyśleć konstrukcje strony i pobawić się doborem kolorów tak aby się nie gryzły.

Być może przydało by się zrezygnowaćz ramek gdyż obecnie przeszkadzają i naprawde bardoz ciężko się to czyta w takiej postaci.

Ocena 1/10
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.