Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP] mysql_connect remote host
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kielich
Witam mam pewien problem który próbuje rozwiązać od kilku dni mianowicie strona leży na home.pl a baza danych na innym serwerze która jest połaczona z innymi usługami.
próbując się połączyć

1.  
  2. $link = mysql_pconnect('zdalny_host:3306/phpmyadmin', 'login', 'haslo');
  3. if (!$link) {
  4. die('Could not connect: ' . mysql_error());
  5. }
  6. echo 'Connected successfully';
  7. mysql_close($link);
  8.  

dostaje

Kod
Warning: mysql_pconnect() [function.mysql-pconnect]: Access denied for user 'login'@'localhost' (using password: YES) in ....

DODAM ŻE LOGIN I HASŁO SĄ NA 1000% poprawne
Sephirus
userzy w bazie danych mysql są określeni dla danej lokalizacji. User, którym się łączysz nie ma dostępu z tej lokalizacji. Musisz mieć dostęp administracyjny do bazy i ustawić mu dostęp z IP gdzie jest strona na home.pl.
kielich
Dziękuje. Czy poprzez samego phpmyadmina to ustawie ? Jesli tak to czy mogę prosić o informacje w którym miejscu ?
gothye
uprawnienia użytkowników i w kolumnie Host przy użytkowniku zamiast localhost ustaw %
kielich
W starej wersji miałem te opacje tutaj tego nie moge znaleźć aktualna moja wersja to Wersja oprogramowania: 3.5.8. Jakieś sugestie ?

Mam również dostęp do konsoli i plików , jeśli to pomogłoby
dżozef
na 99% nie bedziesz mogl ustawic zdalnego dostepu jesli to hosting wspoldzielony. napisz do supportu
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.