Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Pobieranie zdjęć z albumu Picasa
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
tomek1537
Witam wszystkich. Chciałbym napisać skrypt, który po podaniu linku do obojętnie jakiego albumu na Picasa Web, pobierze wszystkie zdjęcia na serwer. Niestety nie wiem jakich funkcji powinienem użyć i właśnie dlatego zakładam ten temat. Szukałem po zagranicznych forach, ale tam są gotowe rozwiązania tylko pod Zend Framework'a, a mnie interesuje "czysty" PHP.

Mój pomysł na algorytm:
1. Podajesz link do albumu, np. https://picasaweb.google.com/10113455295101...otylki_robaczki.
2. Treść strony jest ładowana do zmiennej.
3. Przeszukuje się ów zmienną z uwagą na klasę div'a "goog-icon-list-icon-img".
4. Pobiera się na serwer/dysk.

Jakieś pomysły. Proszę o pomoc wink.gif.
b4rt3kk
Jak się podjąłeś wykonania projektu bez wiedzy na ten temat to sobie radź teraz. smile.gif A ile kolego sobie policzyłeś za to?
tomek1537
Nie jest to zadanie za pieniądze. Po prostu chcę poznać trochę nowych funkcji języka PHP, a jak wiadomo, najlepiej rzucić się na głęboką wodę. wink.gif
b4rt3kk
W takim razie to bardzo ciekawy zbieg okoliczności, bo dokładnie ten sam link, do tego samego albumu dostałem od oferenta tutaj na forum, który poszukiwał kogoś do napisania dokładnie takiego samego skryptu o którym mówisz. smile.gif
tomek1537
Przyjemne z pożytecznym, nieprawdaż? biggrin.gif
b4rt3kk
No cóż, ja tam wiem jak to zrobić, ale nie będę tego robił za darmo i to jeszcze przez pośredników, a cena nie była zbyt wygórowana. smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.