Witajcie !
Chciał bym Wam pokazać narzędzie nad którym pracuję już jakiś czas. Jest nim wyszukiwarka ogłoszeń AdsGo.pl.
Projekt tworzyłem od 0. Cały system projektowałem kilkanaście razy, aż w końcu doszedłem do momentu kiedy stwierdziłem, że to jest własnie to o co mi chodziło. Jak sami zauważycie wyszukiwarka wypluwa listę ogłoszeń w ułamek sekundy. W tym momencie jest to wersja beta, cały czas ją rozwijam, poprawiam i dodaję coś nowego. Wyszukiwarka swoim zasięgiem obejmuje obecnie kilkanaście portali ogłoszeniowych i tylko trzy województwa, baza cały czas będzie się powiększała.
Codziennie do wyszukiwarki dodawanych jest kilkanaście tysięcy ogłoszeń (szacunkowo przy wszystkich woj. i większej liczbie portali będzie to ok 150 tyś ogłoszeń dziennie).
Co daje AdsGo.pl ?
- Na pewno oszczędza czas, bo zamiast przeglądać portale ogłoszeniowe, wystarczy wklepać fraz i już mamy listę ogłoszeń.
- Ogłoszenia można oznaczyć "listkiem" - czyli zostawić sobie do późniejszego, ponownego obejrzenia.
- Wyszukiwanie w grupie - tworzymy grupę, dodajemy znajomych i wyszukujemy wspólnie - czyli widać jakie zapytania były wpisywane w wyszukiwarkę, na liście wyników widać ogłoszenia które już były odwiedzone przez kogoś z grupy a także każda grupa ma swoją listę listków. To może być przydatne dla kogoś, kto np. idzie na studia i szuka mieszkania razem ze znajomymi.
To tyle co mi w tym momencie przyszło do głowy. Na wszelkie pytania chętnie odpowiem. Z miłą chęcią posłucham również uwag/propozycji.
Zapraszam ! http://adsgo.pl