Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Bardzo wolne działanie SimpleXML
Forum PHP.pl > Forum > PHP
turbiński
Hej.
Piszę aplikację, która posiada wiele opcji i zmiennych, które chciałbym przechowywać w plikach XML. Do parsowania postanowiłem używać SimpleXML bo wydaje mi się najbardziej user friendly. Problem mam taki, że na wyniki muszę czekać bardzo długo (ponad 5 sekund), nawet gdy chcę wyciągnąć wartość z malutkiego pliku posiadającego tylko tą jedną wartość. Parser uruchamiany jest poprzez jQuerowego ajaksa, ale chyba nie to jest problemem.

Mniej więcej tak to wygląda:

[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
  1. $(document).ready(function() {
  2. Funkcja();
  3. });

W mojej aplikacji Funkcja() jest jeszcze w pętli (jest wykonywana kilka razy), ale nie wpływa to na czas oczekiwania na wynik (w sensie, że nie jest odczuwalny).

1. function Funkcja(){
  2. var strDane = "foo"
  3.  
  4. $.ajax({
  5. type: "POST",
  6. url: "skrypt.php",
  7. data:{
  8. "string": strDane;
  9. },
  10. success: function(response){
  11. alert(response);
  12. }
  13. });
  14. };

Na ten alert czekam wieczność. smile.gif

1. <?php //to jest skrypt.php
  2. $xmlSettings = simplexml_load_file("file.xml");
  3.  
  4. $strPosted = Trim(stripslashes($_POST['string']));
  5.  
  6. $strData = $xmlSettings->$strPosted;
  7.  
  8. echo $strData;
  9. ?>

1. <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
  2. <settings>
  3. <foo>Hello World!</foo>
  4. </settings>

Ogólnie nie spodziewałem się tak długiego czasu oczekiwania wyniki. Pierwszy raz używam XML'a.

Aplikacja leży póki co na localhoscie z php 5.4.12.

Jakieś pomysły o co chodzi?
pedro84
Ajax żadnych błędów nie wali? Dysku nie masz czasem zamulonego? Na oewno nie powinno to aż tyle zajmować, więc wina leży gdzieś po Twojej stronie.
turbiński
Cytat(pedro84 @ 23.10.2013, 21:13:18 ) *
Ajax żadnych błędów nie wali? Dysku nie masz czasem zamulonego? Na oewno nie powinno to aż tyle zajmować, więc wina leży gdzieś po Twojej stronie.

Wyczyściłem przeglądarkę i działa tak jak powinno. facepalmxd.gif Zapomniałem, że Chrome lubi się zamulić. Klikam pomógł. Temat do kasacji.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.