Piszę aplikację, która posiada wiele opcji i zmiennych, które chciałbym przechowywać w plikach XML. Do parsowania postanowiłem używać SimpleXML bo wydaje mi się najbardziej user friendly. Problem mam taki, że na wyniki muszę czekać bardzo długo (ponad 5 sekund), nawet gdy chcę wyciągnąć wartość z malutkiego pliku posiadającego tylko tą jedną wartość. Parser uruchamiany jest poprzez jQuerowego ajaksa, ale chyba nie to jest problemem.
Mniej więcej tak to wygląda:
$(document).ready(function() { Funkcja(); });
W mojej aplikacji Funkcja() jest jeszcze w pętli (jest wykonywana kilka razy), ale nie wpływa to na czas oczekiwania na wynik (w sensie, że nie jest odczuwalny).
function Funkcja(){ var strDane = "foo" $.ajax({ type: "POST", url: "skrypt.php", data:{ "string": strDane; }, success: function(response){ alert(response); } }); };
Na ten alert czekam wieczność.

<?php //to jest skrypt.php $xmlSettings = simplexml_load_file("file.xml"); $strData = $xmlSettings->$strPosted; ?>
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> <settings> <foo>Hello World!</foo> </settings>
Ogólnie nie spodziewałem się tak długiego czasu oczekiwania wyniki. Pierwszy raz używam XML'a.
Aplikacja leży póki co na localhoscie z php 5.4.12.
Jakieś pomysły o co chodzi?