Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak zrobić powiadomienie na kolor czerwony do czasu odczytu ?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
nafta103
Witam zrobiłem system powiadomień i teraz chce zrobić tak że jak ktoś doda komentarz do mojego profilu to w menu (Powiadomienia) wyswietlało na czerwono aż do czasu wejścia w tą zakładkę ?
SmokAnalog
Masz dwie opcje:
  1. Trudniejsza: powiadomienia pojawiają się błyskawicznie, bez przeładowywania strony
  2. Łatwiejsza: powiadomienia pojawiają się przy wejściu na jakąś stronę, czyli np. otwierasz stronę Kontakt, po minucie ktoś dodaje komentarz, Ty po 10-ciu minutach dopiero wchodzisz na inną stronę i dopiero wtedy widzisz powiadomienie

Którą wybierasz?
kujol
Pozwolicie, że się przyłącze wink.gif
Osobiście bym wolał 1. Możesz mnie nakierować jak to zrobić, bo też się zabieram za zrobienie takiego czegoś biggrin.gif
Michael2318
ajax wink.gif sam kiedyś takie powiadomienia al'a fb robiłem. Uwazaj jednak na to co robisz bo przy duzej ilosci userow i wielu powiadomieniach + odsiewazniu ich srednio co kilka sekund, łatwo jest zarżnąć stronę.
SmokAnalog
Cytat(Michael2318 @ 25.10.2013, 22:29:33 ) *
ajax wink.gif sam kiedyś takie powiadomienia al'a fb robiłem. Uwazaj jednak na to co robisz bo przy duzej ilosci userow i wielu powiadomieniach + odsiewazniu ich srednio co kilka sekund, łatwo jest zarżnąć stronę.

Właśnie dlatego takich rzeczy się Ajaxem nie robi. Sockety to dużo lepszy pomysł, który właśnie stronki nie zarżnie.
busterek
Cytat(SmokAnalog @ 25.10.2013, 23:54:14 ) *
Właśnie dlatego takich rzeczy się Ajaxem nie robi. Sockety to dużo lepszy pomysł, który właśnie stronki nie zarżnie.

Hmmm. A czy mógłbyś rozwinąć nieco ten temat, gdyż zainteresowało mnie to niezmiernie?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.