Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: GetSimple - problem ze znakami
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
bleakdev
Witam!
Natknąłem się na następujący problem. Miałek stronę na az.pl (personal hosting) i teraz chcę ją przenieść na inne konto (również az.pl personal hosting). Jak się okazuje GetSimple na moim starym koncie działa bez problemu, ale drugim nie pozwala na zapisanie (edycję) stron w których znajdują się niektóre polskie znaki (np. literka "ę"), lub takie znaki jak cudzysłów (mam na myśli edytor tekstowy w panelu administracyjnym GetSimple).
Chcę zapisać stronę to dostaję dokładnie taki komunikat
Kod
Not Acceptable

An appropriate representation of the requested resource /GetSimpleCMS/admin/changedata.php could not be found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Niestety w temacie technologi webowych jestem raczkujący i nie mam pojęcia jak ten problem rozwiązać. Próbowałem już paru sposobów które udało mi się znaleźć w sieci, niestety żaden nie dał mi oczekiwanego efektu. Proszę o pomoc.
Pozdrawiam!
com
A angielski umie? przecież pisze Ci wyraźnie nie masz pliku na serwerze do którego próbujesz się odwołać sciana.gif
pedro84
Rozwiązanie? Wgrać brakujący plik lub pliki.
bleakdev
Ehh, jakby to było takie proste to zrobiłbym. Problem tkwi w tym że plik jest na serwerze w odpowiednim miejscu.
pedro84
A chmody są poprawne? Rozszerzenie się zgadza? Wielość liter w nazwie?
bleakdev
Tak tak, to wszystko jest poprawne. Dodam tylko że jestem programistą C++ i o ile mam małe pojęcie o webmasteringu o tyle takie proste problemy potrafię sam znaleźć.

Postanowiłem spróbować inaczej. Az.pl w cpanelu daje nam możliwość automatycznej instalacji paru różnych CMS'ów. Za pomocą tego zainstalowałem sobie Wordpress'a. Wchodzę w panel administracyjny, próbuję edytować istniejący wpis. Wpisuję w nim treść brzmiącą "ciężko" - tu też wszystko się sypie. Dostaję właściwie ten sam błąd tylko z podlinkowanym innym plikiem którego niby nie ma:
Kod
Not Acceptable

An appropriate representation of the requested resource /wp/wp-admin/post.php could not be found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Sądzę iż problem leży po stronie Az.pl.
pedro84
Ee, dosyć dziwny błąd i powiem Ci szczerze, że chyba się z takim nie spotkałem. Spróbuj ew. uderzyć do supportu AZ.
bleakdev
W takim razie kontaktuję się z AZ a wam dziękuję za wszelkie próby pomocy smile.gif Jeżeli problem zostanie rozwiązany dam znać co było nie tak.
Pozdrawiam!

Problem rozwiązany. Faktycznie było coś źle po stronie samego az.pl. Niestety nie wiem co dokładnie zrobili.
Pozdrawiam!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.