mam taki skrypt:
<?php $title = 'Sprzęt'; if($_GET['get'] > 0) { $item = query('SELECT items.*, shop.sila, shop.wyrzut, shop.kondycja, shop.nazwa, shop.typ FROM shop, items WHERE items.id=? AND items.player_id=? AND shop.id=items.item_id', array($_GET['get'], $player['id'])); if($item['row'] == 1) { $item = $item['array']; if($item['zalozony'] == 0) // zakładamy przedmiot, dodawanie stat { $item_typ = query('SELECT shop.nazwa FROM shop, items WHERE shop.typ=? AND items.player_id=? AND items.zalozony=1 AND shop.id=items.item_id', array($item['typ'], $player['id'])); if($item_typ['row'] != 0) koment('Masz już założony przedmiot tego typu ('.$item_typ['array']['nazwa'].').', 'bad'); else { $array['skill_sila'] = $player['skill_sila']+$item['sila']; $array['skill_wyrzut'] = $player['skill_wyrzut']+$item['wyrzut']; $array['skill_kondycja'] = $player['skill_kondycja']+$item['kondycja']; player_update($array); koment('Założyłeś przedmiot <b>'.$item['nazwa'].'</b>', 'good'); } } else // zdejmowanie, odejmowanie { $array['skill_sila'] = $player['skill_sila']-$item['sila']; $array['skill_wyrzut'] = $player['skill_wyrzut']-$item['wyrzut']; $array['skill_kondycja'] = $player['skill_kondycja']-$item['kondycja']; player_update($array); koment('Zdjąłeś przedmiot <b>'.$item['nazwa'].'</b>', 'good'); } } $text .= '<br />'; } $items = query('SELECT items.*, shop.sila, shop.wyrzut, shop.kondycja, shop.nazwa FROM shop, items WHERE items.player_id=? AND shop.id=items.item_id ORDER BY typ', array($player['id']), 'fetch_all'); $text .= '<table border=1><tr> <td>Nazwa</td> <td>Siła</td> <td>Wyrzut</td> <td>Kondycja</td></tr>'; foreach($items['fetch'] as $item) { if($item['zalozony'] == 1) $get = 'Zdejmij'; else $get = 'Załóż'; $text .= '<tr> <td>'.$item['nazwa'].'</td> <td>+'.$item['sila'].'</td> <td>+'.$item['wyrzut'].'</td> <td>+'.$item['kondycja'].'</td> <td><a href="index.php?page=sprzet&get='.$item['id'].'">'.$get.'</a></td></tr>'; } $text .= '</table>'; ?>
i jak wejdę na stronie to się wtedy link wyświetla jako mojastrona.pl/index.php?page=sprzet a ja chcę by się wyświetlało jako mojastrona.pl/index.php?page=sprzet&typ=nazwatypu
a jak wejdę w link z nazwą danego typu to będą się wyświetlały tylko przedmioty danego typu
co trzeba zrobić by tak było? dam pomógł