romseb
8.11.2013, 10:24:14
Witam,
Mam pytanie o rzecz której nigdy nie robiłem i mogę się domyślać jak to się robi: Jest sobie na serwerze strona zrobiona na Joomla, Jest tam oczywiście hosting, i wszystko działa. Pytanie moje jest następujące, zasadniczo dla osobby która to robiła jest to proste. Jakie czynności należy przeprowadzić, aby zainstalować nową Joomlę z nową stroną. Instalacja Joomli w podkaltalogu w odniesieniu do starej strony, i potem przekierowanie na nową stronę? Warto byłoby to przeprowadzić tak, aby w czasie tworzenia nowej stara cały czas mogła działać. Jakoś nie widzę możliwości zaintalowania dwóch joomli i dwóch stron w tym samym katalogu DocumentRoot.
Będę wdzięczny za pomoc.
romseb
tomxx
14.11.2013, 15:03:53
Najlepszym rozwiązaniem jest zainstalowanie Joomli w jakimś podkatalogu (uważaj, aby nie prowadził do niego żaden odnośnik), a potem przeniesienie na nową stronę.
Problem jest taki, że potrzebna prawdopodobnie Ci będzie nowa baza danych.
Niektórzy hostingodawcy oferują takie coś, że pobierasz, ustawiasz katalog i bazę danych, więc najlepiej skorzystać z czegoś takiego.
mar1aczi
15.11.2013, 06:25:54
Jak poprzednik napisał - instalujesz nową joomlę w podkatalogu aktualnej strony. Nowa baza nie jest konieczna. Podczas instalacji joomli podajesz przedrostek dla tabel. Sprawdź, jaki masz dla aktualnej strony, dla nowej podaj inny. Użytkownik bazy danych, nazwa bazy danych i host bazy danych będą identyczne jak dla aktualnej joomli.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.