Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z pobieraniem danych z MySQL
Forum PHP.pl > Forum > PHP
szefol7
Niemoge pobrać danych z MySQL i wyświetlić ich w skrypcie ponieważ php generuje błąd:

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in c:\usr\strona\komputery\grupy.php on line 6

Czy ktoś mógł by napisać dlaczego nie moge tego zrobić? Gdzie tkwi błąd?
Próbowałem już też z mysql_fetch_row(), wynik był ten sam.

Jeżeli mógł by ktoś wstawić gotowy skrypt który pobiera dane z bazy danych i je wyświetla był bym bardzo wdzięczny.
Bardzo prosze o pomoc i z góry dziękuję.
ARJ
nieprzedstawiłeś swojego kodu, dlatego niemoge powiedzieć ci co ty tam masz źle. ten błąd jest generowany gdy zapytanie do bazy danych jest niepoprawne. ja mam taki skrypt do zapytań:
connect.php
  1. <?$link = mysql_connect(&#092;"localhost\", \"root\", \"\")
  2. or die (&#092;"Niemożna się połączyć\");
  3. mysql_select_db (&#092;"sesje\")
  4. or die (&#092;"Niemożna wybraŠ bazy danych\");?>

samo zapytanie:
  1. <?php
  2. include(&#092;"connect.php\");
  3. $result=mysql_query(&#092;"SELECT * FROM ustawienia\");
  4. $myrow=mysql_fetch_array($result);
  5. ?>

i dalsze operacje na danych.
a79rtur
taki blad zazwyczaj znaczy niepoprawne zapytanie, wiec sprawdz sobie dokładnie kod SQL, moze np. cudzysłowu albo przecinka brakować.
szefol7
Dzięki śliczne za podpowiedzi, dzisiaj się za to zabieram i poinformuje co i jak mi poszło smile.gif Jeżeli nadal nie uda mi sie nic zrobić to tym razem załączę cały kod.
Jeszcze raz dziękuję.
Pozdrawiam.
phpbybastek
podaj fragment skryptu, to może nie być wcale Twój błąd... już kilka cudów w php znalazłem, nawet takich które nie powinny chodzić a chodzą i co ciekawe parser ich nie wychwytuje
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.