Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [AJAX][PHP]Ładowanie treści za pomocą load()
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kropamk
Witam,

wytłumaczę to na przykładzie dodawania komentarzy.

mam formularz, który dodaje mi komentarz do bazy danych (mysql). Chciałbym aby po dodaniu komentarza załadować na nowo plik, który odpowiedzialny jest za wyświetlanie komentarzy.

Problem jest taki, że w tym pliku, który chcę załadować zawiera pętlę foreach i mam błąd: Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /views/comment/list_comment.php on line 2

wywołuje to:
  1. $(".submit_add_comment").click(function() {
  2. alert('confirm: add-comment');
  3. $.ajax({
  4. type: 'POST',
  5. url: 'core/add_comment.php',
  6. data: $(".form-comment").serializeArray(),
  7. success: function(response) {
  8. setTimeout(function() {
  9. $('.show-comment').load("views/comment/list_comment.php");
  10. $('.add-comment-success').html(response).fadeIn("slow");
  11. }, 100);
  12. }});
  13. return false;
  14. });

Szukam odpowiedzi czy nie można używać pętli w ładowanym pliku czy po prostu robię coś źle wink.gif nie używam żadnego freamworka do dego.

Pozdrawiam,
kropamk
com
To może byś tak ten plik pokazał, a nie ajaxa?
kropamk
Zastanowię się dwa razy zanim załażę temat ale napiszę co rozwiązało mi problem, może komuś się przyda wink.gif

Otóż chciałem załadować konkretny fragment z danej strony np. list_comment.php więc znalazłem w dokumentacji, że jest taka składnia, która pozwala załadować z dokumentu wybraną zawartość określoną w load(). Odsyłam do dokumentacji LINK

a wygląda ona tak -> $( "#result" ).load( "ajax/test.html #container" );

naprawdę ułatwia to życie wink.gif

pozdrawiam
valkirek
Miałeś po prostu błąd php w foreach w pliku list_comment.php i żaden ajax nie ma tu znaczenia...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.