mam problem z wświetleniem danych w postaci pól wyboru (checkbox). Chodzi mi o coś takiego ze robie program do testów i skrypt powinien wygenerować pytania i odpowiedzi do pytań.
Z wyświetleniem pytań nie mam problemu, natomiast z wyświetleniem odpowiedzi do tych pytań już tak. Odpowiedzi chciałbym wyświetlić w postaci pól wyboru. Problem polega na tym że powinno pokazać odpowiedzi tylko do wskazanego pytania. W bazie danych oczywiście mam zapisane odpowiedzi (po 4 do każdego pytania).
Udało mi sie napisac taki skrypt:
<?php $zapytanie = \"SELECT * FROM Pytania\"; if($stan=='pokaz') { $zapytanie = \"SELECT * FROM Pytania where ID_pytania=$ID_pytaniapokaz\"; <b>Tresc pytania</b> <input type=\"textarea\" rows=\"3\" name=\"Tresc_pytania\" value=\"\".$tablica['Tresc_pytania'].\"\" size=\"50\" ></form>\"; } $zapytanie = \"SELECT * FROM Odpowiedzi\"; echo\" <b>Odpowiedz</b> <input type=\"checkbox\" name=\"Odpowiedz\" value=\"$Odpowiedz\" size=\"50\" >\"; ?>
Aby wyświetlic pytania generowany jest jeszcze ten skrypt:
<? $db_name = \"generator\"; $sql = \"select * from Pytania\"; $i=0; $i++; print \"<tr><td><a href=\"pokaz.php?stan=pokaz&ID_pytaniapokaz= $record[0]\">Pytanie $i</a></td>\"; } ?>
Problem jest w tym że nie pokazuje żadnych odpowiedzi tylko pola wyboru. Pokzuje taką ilość checkbox-ów jaka jest ilość wszystkich odpowiedzi w tabeli. A powinno pokazać tylko tyle odpowiedzi ile jest przypisane do wskazanego pytania.
Nie wiem jak to przerobić aby pokazało odpowiedzi w postaci checkbox-ów