Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ocena dwóch stron
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
zielam
Proszę o ocenę dwóch moich stron (głównie wygląd, intuicyjność/czytelność):

Druga nie ma jeszcze właściwego baneru i większości tekstów, ale mimo wszystko proszę o ocenę smile.gif.
lukasz1985
MECHtronic:

Myślę, że graficznie nie powala z nóg ale domyślam się, że nie w tym rzecz. Jedna rzecz którą bym zmienił to nagłówek - ten, który wygląda jak chmura tagów. W złożeniu ze sliderem niżej dochodzi do redundancji informacyjnej - powielenia treści. Sugerowałbym jakoś scalić te dwa elementy lub pozbyć się któregoś. Takie krzaki, które rzucają się w oczy to jeszcze za wysoka stopka i niewyraźne tło (ale może to mój monitor).

Led-grow:

Wyśrodkowałbym nagłówek i menu głowne. Ten boks z facebookami i innymi przyciskami (które na dobrą sprawę w ogóle nie są potrzebne dla jakiejś tam lokalnej firmy) w ogóle tam nie pasuje - i zakłóca równowagę całego układu. Do slidera na mój gust nie pasują fotografie, które nie są na całą szerokość i zmieniłbym efekt przejścia. Te strzałeczki po bokach też mogłyby być większe.
W źródle zauważyłem tylko, że nie masz "/" na końcu w znaczniku:
<meta itemprop="email" content="kontakt@led-grow.pl">
jeśli to ma jakiekolwiek znaczenie

zielam
Cytat(lukasz1985 @ 10.12.2013, 15:45:40 ) *
MECHtronic:

Myślę, że graficznie nie powala z nóg ale domyślam się, że nie w tym rzecz. Jedna rzecz którą bym zmienił to nagłówek - ten, który wygląda jak chmura tagów. W złożeniu ze sliderem niżej dochodzi do redundancji informacyjnej - powielenia treści. Sugerowałbym jakoś scalić te dwa elementy lub pozbyć się któregoś.

Rzeczywiście, pomyślę nad tym. Dzięki za zwrócenie uwagi.

Takie krzaki, które rzucają się w oczy to jeszcze za wysoka stopka i niewyraźne tło (ale może to mój monitor).

Tło miało po prostu nie być białe, żeby nie świeciło po oczach. Motyw graficzny - poprawię. Co do stopki specjalnie dałem taką 'przyklejoną' żeby na monitorach o wysokiej rozdzielczości nie pokazywała się przestrzeń pod spodem oraz nie było za dużej przestrzeni bezpośrednio pod tekstem.

Led-grow:

Wyśrodkowałbym nagłówek i menu głowne. Ten boks z facebookami i innymi przyciskami (które na dobrą sprawę w ogóle nie są potrzebne dla jakiejś tam lokalnej firmy) w ogóle tam nie pasuje - i zakłóca równowagę całego układu. Do slidera na mój gust nie pasują fotografie, które nie są na całą szerokość i zmieniłbym efekt przejścia. Te strzałeczki po bokach też mogłyby być większe.
W źródle zauważyłem tylko, że nie masz "/" na końcu w znaczniku:
<meta itemprop="email" content="kontakt@led-grow.pl">
jeśli to ma jakiekolwiek znaczenie

W slidera wrzuciłem przylądowe grafiki, bo nie mam jeszcze docelowych. Ikony do Facebook'a itp. są potrzebne, bo klient promuje się właśnie w taki sposób. A wyśrodkowane logo i menu - do przemyślenia smile.gif
Turson
Chyba przesadziłeś z prostotą moim zdaniem w pierwszym przykładzie. Oprócz na tle tego czegoś to nie ma nic nowoczesnego.

Druga strona nie obraź się, ale wygląda nieco tandetnie tongue.gif Ten slider to nijak pasuje. Nie dość, że brakuje jakiegoś odstępu marginesu pomiędzy menu a nim, to jeszcze obrazki są małe a strzałeczki do nawigacja taaaak daleko względem nich smile.gif

Spójrz jakie błędy walidator W3 wywala. W pierwszej stronie to drobnostki, ale w drugiej np. styl css wstawiony do dokumentu wink.gif
Luna_s20
Postaram się nie powtarzać za innymi, ale również uważam że na drugiej stronie trzeba popracować i to mocno nad nagłówkiem - logo i slider.
Nie podoba mi się też ułożenie formularza kontaktowego, sądzę że dużo lepiej wyglądałby bez lewego boksu, i wyśrodkowany. Ewentualnie możesz dodać treść do lewego boksu i go nieco wydłużyć.
Kolorystyka pomysłowo dobrana do tematu, ale bez poprawienia rozmieszczenia nagłówka i wyświetlania slidera, będzie działać na niekorzyść. Ramki czytelne, nawigacja łatwa. Po najechaniu na obrazki kursor zmienia się w "łapkę", ale te donikąd nie prowadzą. Stopka 'ginie w oczach'.
Po kliknięciu w link "partnerzy" pojawia się błąd pobierania danych. Za to ciekawy i zachęcający jest sposób opisania produktów i warto go utrzymać.

Mechtronic moim zdaniem bardzo czytelny i zachęcający właśnie przez prostotę, ale jeśli nie zamierzasz dodawać w stopce więcej treści, polecam nieco zmienić jej wygląd - skrócić i zmienić ułożenie przycisków.
zielam
Dziękuję za sugestie

Co do 'zielonej' strony, teraz wygląda tak: http://led-grow.pl

Proszę o ponowną ocenę
nospor
Notice: Use of undefined constant URL_PRODUCTS - assumed 'URL_PRODUCTS' in /users/sh176242/www/ledgrow/index.php on line 285

Notice: Use of undefined constant G - assumed 'G' in /users/sh176242/www/ledgrow/index.php on line 285
0>
Notice: Use of undefined constant PRODUCTS - assumed 'PRODUCTS' in /users/sh176242/www/ledgrow/index.php on line 285
PRODUCTS
Turson
Czemu pierwsza pozycja menu nie jest klikalna?

http://puu.sh/7jOy4.jpg
Zobacz adres odnośnika jak wygląda
zielam
Cytat(nospor @ 5.03.2014, 13:31:09 ) *
Notice: Use of undefined constant URL_PRODUCTS - assumed 'URL_PRODUCTS' in /users/sh176242/www/ledgrow/index.php on line 285

Notice: Use of undefined constant G - assumed 'G' in /users/sh176242/www/ledgrow/index.php on line 285
0>
Notice: Use of undefined constant PRODUCTS - assumed 'PRODUCTS' in /users/sh176242/www/ledgrow/index.php on line 285
PRODUCTS

W jakiej sytuacji to się pokazało? Bo nie mogę tego powtórzyć..

Cytat(Turson @ 5.03.2014, 13:50:51 ) *
Czemu pierwsza pozycja menu nie jest klikalna?

http://puu.sh/7jOy4.jpg
Zobacz adres odnośnika jak wygląda

Pierwsza pozycja nie jest klikalna, bo znajdujesz się na tej podstronie. Jak przejdziesz na inną, to tamta nie będzie klikalna, a ta zacznie być.

Jak udało Ci się zadać wyszukiwarce szukanie niczego?
Pyton_000
- Brak obsługi nieistniejących urli
- jak dodasz / na końcu URL to się sypie CSS
- brak zaznaczenia aktualnej zakładki
- Przycisk wyślij wystarczy mały, nikt raczej ślepy nie jest
- patterny w formularzu Ci się posypały
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.