Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [cache] Zapytania
Forum PHP.pl > Forum > PHP
kubatron
Dzień dobry, chciałbym zapytać jak sprawdzać czy nie ma dodanego nowego rekorku do bazy danych i zupdatować zcachowane zapytanie do pliku smile.gif

Szukałem, lecz nic na ten temat.
Vengeance
hmm nie wiem dla mnie sie to troche mija z celem. ustawiasz ze np. jesli cache jest starczy niz 5 godzin to dopiero pobierasz na nowo rekordy z bazy. Cache robisz aby oszczedzic na czasie przy pobieraniu tychze rekordow a ty chcesz wykonywac kolejne zapytania sprawdzajace czy nie ma nowych rekordow. ale to moje pewnie zle zdanie smile.gif
kubatron
Tak, ale jak ustawić na te kilka godzin i pobrac nowe info z bazy :]
Vengeance
sprawdzac date utworzenia pliku tekstowego czy co tam masz moze?
ActivePlayer
Przy kazdym dodawaniu czegos do bazy usuwasz plik z cachem, a przy pobieraniu danych najpierw sprawdzasz czy jest plik, jak go nie ma to pobierasz dane i go generujesz, a jak jest to odczytujesz bezposrednio...

O to chodzi ?
kubatron
Cytat(ActivePlayer @ 2004-11-05 00:12:42)
Przy kazdym dodawaniu czegos do bazy usuwasz plik z cachem, a przy pobieraniu danych najpierw sprawdzasz czy jest plik, jak go nie ma to pobierasz dane i go generujesz, a jak jest to odczytujesz bezposrednio...

O to chodzi ?

Tak, oto mi chodzi smile.gif Sprobuje napisać mechanizm, że przy dodawaniu newsa bedzie zaznaczona opcja z usunieciem pliku cachu i po sprawie :-) Dzięki za pomoc
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.