Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: komunikat na stronie
Forum PHP.pl > Forum > PHP
tomekn
Witam wszystkich.
Mam problem związany z informowaniem użytkowników o wysyłaniu email przez stronę. Chciałbym, aby podczas wysyłania email wyświetlany był komunikat w rodzaju proszę czekać trwa wysyłanie danych. Nie bardzo wiem jak to zrobić i czy da się to zrobić w php. Dzięki za info.
kysiu.pl
Ja bym napisal taka instrukcje:

Jezeli zostanie nacisniety przycisk "wyslij" to wtedy najpierw zapisuje sobie gdzies np w MYSQL send=1 i w indexie bym zrobilbym ze jesli w bazie mysql send=1 to w tedy Die("wiadomosc"); po skonczeniu wysylania robisz button "ok" i po jego nacisnieciu w mysql send=0

banalne smile.gif
tomekn
A posiadasz jakieś gotowe rozwiązanie które możesz pokazać
Leezard
moze tak:

w skrypcie ktory wysyla maila ustawiasz jakas zmienna np. success, ktora jest wynikiem wykonania funkcji mail() i przekazujesz ta zmienna jako parametr w header.
pozniej na stronie sprawdzasz czy zmienna ta jest ustawiona np na false, jesli tak to rzucasz komunikat ze maila nie wyslano, jesli na true to ze wyslano
AndyPSV
  1. Wysyłanie wiadomości...<br>
  2. <br>
  3. (proszę czekaj...)
  4. setTimeout('document.location="?akcja=main"', 1500);

?akcja=main <- link, który ma być otworzony po upływie czasu określonego w drugim parametrze.
1500 <- czas w milisekundach, po którego upływie ma być otworzony link podany w parametrze pierwszym.
Leezard
@AndyPSV

przeciez to sztuczne opoznienie...
Vengeance
a ile sie moze wysylac email ? sekunde ? to jak da interwał na dwie to bedzie lux. pozatym wszelkie 'laduje sie... prosze czekac' w php sa denne wg mnie
ActivePlayer
jakos nie widze tego o co chodzi ... moze polaczone z js to tak ...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.