Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML]Sklep na urządzenia mobilne - jaka zalecana rozdzielczość?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
northwest
Witam serdecznie,
Orientuje się ktoś może jaka jest zalecana rozdzielczość stron dla urządzeń mobilnych - chodzi mi głównie o szerokość?smile.gif
Chciałbym zrobić sobie "mini" wersję sklepu mobilnego (okrojoną z bannerów itp) - tylko nie wiem jaką przyjąć szerokość sad.gif

Może ktoś mi coś podpowiedzieć?

Northwest
usb2.0
nie powinienes ustawiac tego na sztywno, urzadzenia maja rozne rozdzielczosci/wielkosci ekranow
poczytaj o responsive web design
PrinceOfPersia
Cytat
Orientuje się ktoś może jaka jest zalecana rozdzielczość stron dla urządzeń mobilnych - chodzi mi głównie o szerokość?

urządzenia mobilne mają różną szerokość. Na dodatek każde urządzenie można obrócić (landscape --> portrait) i szerokosc się zmieni. Więc chyba jedynym wyjściem jest responsive web design.

ps. to samo co kolega, ale jak pisałem nie było jeszcze odp.
northwest
czyli nie da się na "sztywno" jakiejś bezpiecznej szerokości?
Wiem że tradycyjne strony się dostosowują o wyświetlania na mobilu... Gdyby założyć jakąś bezpieczną w miarę szerokość - to nie byłoby to dobre rozwiązanie dla wszystkich urządzeń mobilnych?
Nie będzie problemu np. z tym że na urządzeniach z ekranami FHD ikonki będą za małe (a na mniejszych komórkach będzie tylko ok)?
Turson
Na sztywno ma mały sens, bo jeden ma rozdzialke 240x320, drugi 800x400, trzeci hd, czwarty full hd, wiec na niektorych bedzie kiczowato wygladac.
Crozin
Cytat
Nie będzie problemu np. z tym że na urządzeniach z ekranami FHD ikonki będą za małe (a na mniejszych komórkach będzie tylko ok)?
Z tym raczej nie będzie problemu. Problem będzie raczej w drugą stronę - na urządzeniach z ekranami w wysokiej rozdzielczości za małe ikony będą rozmazane. Poczytaj o device pixel ratio

Jeżeli chodzi o RWD pobaw się trochę Bootstrapem - bardzo ułatwia pracę na początku męczarni z RWD. wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.