Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Pobranie źródła strony jako user
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
mis
Hej, zastanawiam się, jak pobrać źródło strony by strona z której pobieramy myślała, że robi to indywidualnie user, a nie nasz serwer.
Z tego co wyczytałem i próbowałem, nie udało mi się CURlem wysłać nagłówków np. z IP usera. file_get contents raczej też nie wchodzi w grę.
Jest ogólnie taka możliwość?
Sephirus
O ile dobrze Cię zrozumiałem to chodzi Ci o to by po wejściu jakiegoś losowego usera na waszą stronę pobrać poprzez niego (jako on) treść innej strony?

Jedyna metoda jaka mi przychodzi na myśl to użycie flasha albo apletu javy bo JS i przeglądarka nie pozwolą się dobrać do treści pochodzącej z innej domeny a w tych technologiach można pokombinować. Zadanie ogólnie nie takie proste.
mis
Cytat(Sephirus @ 10.01.2014, 13:52:12 ) *
O ile dobrze Cię zrozumiałem to chodzi Ci o to by po wejściu jakiegoś losowego usera na waszą stronę pobrać poprzez niego (jako on) treść innej strony?

Dokładnie tak. Właśnie nad JS/Jquery/Ajaxem też czytalem jednak główkuje się od paru dni, czy jest możliwość za pomocą PHP tego dokonać
Sephirus
Nie powinienem Ci w sumie podpowiadać, bo takie praktyki nie mogą prowadzić do czegokolwiek dobrego/legalnego co się "nieco" gryzie z regulaminem forum itd... Podpowiedziałem wystarczająco FLASH/JAVA - tym się da, JS - tym się nie da.

Resztę musisz obczaić sam wink.gif

P.S. Ale nie wyciągniesz treści z tej docelowej strony jakie widzi user, który jest na niej zalogowany w taki sposób - zapomnij smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.