Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Template'y w Bazie
Forum PHP.pl > Forum > PHP
NuLL
Co saidzice o czyms takim questionmark.gif Rozwazam takie rozwiazanie ze wzgledu na duzy obrot szablonami i themami w moim CMS-ie, przez CHMODy itd itp. Co o tym myslicie ? Napomkne iz nie uzywam Smarty
hwao
Em...
Wg mnie osobiscie uwazam to za strate i katowanie niepotrzebnie bazy...
Samo cache tez wtedy nie jest najprostsze ale to sie glownie wszytko sporowadza do cache... :-) a glowny + plikow to latwosc edycji ( i w takim programie jakim cchce ) templów i latwe ich nagrywanie (kopjowanie). Na bazie poprostu trzeba sie bawic
ActivePlayer
chyba ze napiszesz skrypt do obslugi tego? taki jakby panelik admina...
NuLL
To jest w sumie juz napisane biggrin.gif Czegos takieog jak cache narazie nie ma i nie wiem czy bedzie potrzebne - template z kodem php w srodku smile.gif Po co komu dodatkowa warstwa jak tworzy Smarty. W moim CMS-ie kazdy modul mam wlasne template , z kolei strony sa oparte na themach ktore pozwalaja w zupelnie dowolny sposob(nie jak w php-nuke) kreowac wyglad serwisu. kazdy modul ma swoje templaty , a z kolei theme moze miec templatey przygotowane pod skorke do danego modulu.
hwao
Bez cache to bieda ;] tylko nie potrzebnie tracisz na czasie ale jak tam sobie chcesz. Podobnie to ze kazdy modul ma swoje tpl tez jakies to nijakie a trzymanie danych z bazie jest jakies takie hm... szczegulnie bez cache...

Pozatym tak jak wspolnialem wiekszosc ludzi woli edytowac w swojim edytorze tpl niz meczyc sie w malo zaawansowanym edytorze napisanym w php (js) itp
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.