Otóż mam zbiór stron, które są zabezpieczone za pomocą sesji.
czasami wszytsko działa, jednak czasem się sypie.
Problem polega na tym, że na jednej stronie mam odnośnik:
<?php ... <a href='change.php' onmouseover='window.status=\"Zmiana ustawień użytkownika\"; return true;' onmouseout=\"pasekZawsze();\" onfocus='window.status=\"Zmiana ustawień użytkownika\"'>Zmień</a> ... ?>
Kod strony do której następuje odwołanie jest następujący:
<?php { } // upłynął czas trwania sesji { // zmiana stanu użytkownika na nieaktywny include(\"../include/database.inc\"); exit; } ?> <!doctype html public \"-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN\"> <html> <head> <title>Portale korporacyjne - paleta kolorów</title> <meta http-equiv=\"Content-type\" content=\"text/html; charset=iso-8859-2\" /> <meta name=\"Description\" content=\"Potrale korporacyjne\" /> <meta name=\"Keywords\" content=\"portal\" /> <meta name=\"Language\" content=\"pl\" /> <meta name=\"Author\" content=\"JaRo\" /> <link rel=\"stylesheet\" href=\"../portal.css\" type=\"text/css\" /> <body> <?php print... ?>
Czasami jak już pisałem wszystko gra. Jednak czasem strona o adresie: change.php (do której jest odnośnik) wczytuje się
cała biała (jako blank). Dopiero po odświerzeniu strony w przeglądarce, nastepuje prawidłowe jej wyświetlenie.
Natomiast jak zlikwiduję wszystkie znaczniki <meta> wszytsko jest w porządku (oczywiście oprócz polskich czcionek na stronie).
---
Prosze uzywac [php] do umieszczania kodu php....
hwao