Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]Ciągle gubie sesje!
Forum PHP.pl > Forum > PHP
herbatniczek
Witam.
mam dużo kodu, więc nie będę go wklejał. nie moge sie nawet zalogowac, a wczesniej moglem, ale zanim coś z kodu, jakie mogą byc powody zanikania calych sesji, alebo poszczegolnych zmiennych? zakladając, ze nie robie unset ani destroy.

po wpisaniu danych w formularzu rejestracji jesteś przesyłany do przetworz_logowanie - to skrypt sprawdzający czy dane są w bazie i czy siezgaddzają. ten skrypt odbiera dane przez $_POST login i password. tu działa wszystko ok. ale jak jesteś w bazie i hasło sie zgadza to przesyła cie do strony głównej przez
php:
  1. ?>
  2. <script language=JavaScript>
  3. bw_redirect("index.php");
  4. </SCRIPT>
  5. <?php

I teraz gubi sesje. Mam wrażenie, że gubi się unikalny session ID. Bo jeśli nie przekieruje tej strony, wszystko działa. Zmienne są w sesji. Czy użycie javascriptu mmoze w tej sytuacji to spowodowac?
yavaho
Czy ta java jest ci w tym przypadku potrzebna?
moze tak:
  1. <?php
  2. header('Location: index.php');
  3. ?>

I sprawdz czy gdzies w kodzie w php nie istnieje juz taka sama zmienna jak zmienna sesyjna.
herbatniczek
były zmienne o takiej samej nazwie $login, $_SESSION['login'] i w formularzu input name=login. ale to chyba nie powinno mieć żadnego znaczenia. pozmieniałem jednak ich nazywy. Header tak samo gubi sesje. Mam wrazenie ze to przekierowanie gubi unikalny id sesji.

Nie wiem dlaczego tak sie to dzieje. ale zadzialalo, gdy zmienne z formularza przesylam do index.php i tam odbieram.

SESSION_ID() - co o tym sądzicie? przesylanie sessid naprawilo duzo problemów smile.gif wiec dobrze wyczuwalem, ale z czego to moze wynikac, ze on je gubi?

ja nie moge.. kompletnie zgłupiałem. mam dokladnie linijke, ktora jak odhacze to wszystko dziala, jak jest to nic nie dziala.
$koszyk="obrazki/kosz_big.gif";
$zamawiam ="obrazki/zamawiam.gif";

dokladnie te dwie linijaki. ale one są do nieczego nie potrzebne, bo zlikwidowalem wyswietlanie przyciskow i testuje sesje.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.