Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: mySQL query error: ALTER TABLE
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
kasta18
Witam otóż miałem problem na maszynie kimsufi wynajmowanej w firmie ovh system to linux debian .Ostatnio coś zapelniło cała partycje roota i zaczeły sie błędy z forum itp baza danych sie cos zepsuła zrobiłem miejsce na partycji ale już mysql nie działał .dodaje logi z niego na dole jest napisane ze dysk jest pełny chociaż jest miejsce więc nie wiem w czym tkwi problem .nie wiem za co odpowiadaja pliki typu : /tmp/ST7vGaCL one sa chyba ukryte nie wiem czy usunac je w jakiś sposób ?. Po prostu nie mam zbytnio pojęcia o tym i potrzebuje pomocy i jakiś rad.Próbowałem także naprawiać ta baze i tabele niektóre sie naprawily ale pare nie.Pisało w acp żeby zrobić tabele lecz nie mam phpmyadmin i nie wiem zbytnio jak to zrobić a teraz w acp nie moge się zalogować wyskakuje taki bląd:
Kod
mySQL query error: ALTER TABLE upgrade_history ADD upgrade_app varchar(32) NOT NULL default 'core'

SQL error: Duplicate column name 'upgrade_app'
SQL error code: 1060
Date: Sunday 23rd February 2014 02:46:36 PM

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Date: Sun, 23 Feb 2014 14:46:36 +0000
Error: 1060 - Duplicate column name 'upgrade_app'
IP Address: 178.235.251.15 - /admin/upgrade/index.php?_acpRedirect=1
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
mySQL query error: ALTER TABLE upgrade_history ADD upgrade_app varchar(32) NOT NULL default 'core'
.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------.
| File                                                                       | Function                                                                      | Line No.          |
|----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------|
| admin/setup/sources/base/ipsRegistry_setup.php                             | [upgradeLegacy].__construct                                                   | 313               |
'----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------'

.Gdy wchodze na maszynie w mysql administrator to nie moge żadnego katalogu który w nim jest wybrać bo wyskakuje bląd:

Could not retrieve entity status data for schema 'www.www' Mysql Error nr .0.

Jak mogę to naprawić .Jeżeli niema możliwości naprawy to jak moge zresetowac wszystko w bazie itp bez reinstalacji forum itp.

questionmark.gif co mogę jeszcze tutaj dać żeby przybliżyc bardziej problem ?.Z gory dziekuję za każdą pomoc.

Logi mysql daje wklejke bo sa dość długie.

wklejto.pl/192731
arrtxp
Jeżeli nagle coś Ci zapełniło dysk... miałem kiedyś taką sytuacjie.
Umnie było tak, wyszukałem jakimś tam poleceniem wyguglowanym największy plik na dysku i to się okazało strzałem w dzieśiątke.
Coś utworzyło plik o 99 GB ! Jaja nie ? Pomogło skasowanie jego:>
kasta18
Nic nie dalo ale mam pytanie jak się tego pozbyć "http://wklejto.pl/192850" i to "wklejto.pl/192853"
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.