mam sobie formularz wyszukiwania danych w bazie i zauważyłem, że zapytanie pobierające dane rozszerzone o 10 nowych pól pobiera za każdym razem pobieraz mi wszytskie rekordy z bazy ;/
dane z formularza pobieram, tak:
Natomiast zapytanie wygląda następująco:
$q = mysql_query("SELECT * FROM legionisci WHERE imie like '$imie%' OR nazwisko like '$nazwisko%' OR dzien_urodzenia = '$dzien_urodzenia%' OR miesiac_urodzenia = '$miesiac%' OR rok_urodzenia = '$rok%' OR imie_ojca like '$ojciec%' OR imie_matki like '$matka%' OR przebieg_sluzby like '$przebieg%' OR przydzial like '$przydzial%' OR pseudonim like '$pseudonim%' OR stan_cywilny like '$stan_cywilny%' OR stopien_wojskowy like '$stopien%' OR sygnatura like '$sygnatura%' OR wyznanie like '$wyznanie%' OR zawod like '$zawod%'")OR die('Blad zapytania');
Gdzie jest błąd?
Struktura tabeli wygląda tak:
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `legionisci` ( `nazwisko` varchar(80) DEFAULT NULL, `imie` varchar(35) DEFAULT NULL, `pseudonim` varchar(106) DEFAULT NULL, `wyznanie` varchar(25) DEFAULT NULL, `rok_urodzenia` varchar(13) DEFAULT NULL, `miesiac_urodzenia` varchar(17) DEFAULT NULL, `dzien_urodzenia` varchar(15) DEFAULT NULL, `miejsce_urodzenia` varchar(62) DEFAULT NULL, `imie_ojca` varchar(31) DEFAULT NULL, `imie_matki` varchar(91) DEFAULT NULL, `zawod` varchar(90) DEFAULT NULL, `stan_cywilny` varchar(54) DEFAULT NULL, `stopien_wojskowy` varchar(59) DEFAULT NULL, `przydzial` varchar(282) DEFAULT NULL, `przebieg_sluzby` varchar(1632) DEFAULT NULL, `uwagi` varchar(1724) DEFAULT NULL, `sygnatura` varchar(259) DEFAULT NULL ) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8;
Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi i sugestie!

Pozdrawiam,
amdziak