Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [SQL][PHP]Link do zmiany parametru w bazie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
embe
Na wstępie chciałem się ze wszystkimi przywitać. Jestem nowy na forum.

Jestem w trakcie robienia elementu na stronie, który jest włączany i wyłączany w zależności od potrzeb.

Stworzyłem element na stronie w postaci DIV i uzależniłem go od parametru w bazie danych (ON lub OFF).
Do tej pory ze wszystkim sobie poradziłem.

Teraz zależy mi na zrobieniu przełącznika z parametrami ON, OFF. Najlepiej w postaci dropdowna, albo po prostu dwóch linków ON i OFF.
Kod musi pobierać z bazy aktualną wartość nazwijmy ją DIV_ON_OFF i przy wybraniu nowej wartości aktualizować ją w bazie danych.

Jeśli potrzeba więcej informacji chętnie uzupełnie.

Czy ktoś pomoże?

Kshyhoo
Przeszukaj Forum pod frazą "enum".
embe
Czy mógłbym prosić kogoś o napisanie mi tych 3 linijek tekstu? Nie umiem programować w php a domyślam się, że całe polecenie zamknie się w 3 komendach.
Kshyhoo
3 tygodnie temu
embe
Dziękuję za pomoc
NickOver
Zawsze też możesz zrobić baze danych ID NAZWA WARTOŚĆ
A potem działać na if'ach to jeśli element ma się załadować to WARTOŚĆ przyjmuje 1, jeśli nie to 0. Wydaje mi się że jeśli takich elementów będziesz miał więcej baza będzie bardziej odpowiednia.
embe
O to cały czas chodzi. Potrzebuje tylko komende na zmiane statusu w bazie danych.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.