Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Problem z serwerem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
mateusz1092
Witam mam spory problem. Dziś na urodzinki sprawiłem sobię skrypcik i serwer z hostingiem na home.pl tongue.gif jednak po wrzuceniu plików na serwer i wpisaniu adresu strony nie wyskakuje mi instalacja a jedynie "Skrypt wymaga PHP w wersji co najmniej 5.4.0!". Zainstalowałem Apache i PHP 5.5.8 i nadal nic. Wrzuciłem PHP na serwer i do local_html i nadal nic, dopisałem do pliku .htaccess i nadal nic tongue.gif jakieś porady?
ghost1511
Lokalnie zainstalowałeś wersję 5.5.8. Na serwerze home jest wersja zainstalowana przez home. O ile się nie mylę w opcjach panelu możesz zmienić wersję z 5.3 na 5.4
mateusz1092
z 5.2 tylko na 5.3 a w odpowiedzi dostałem taki oto mail

Witam,

W ramach serwerów naszej sieci dostępne wersje PHP to 5.2.17 oraz 5.3 - możliwość wyboru wersji aktywnej dostępna jest poprzez stronę www.panel.home.pl po przejściu do zakładki usługi, wybraniu nazwy serwera, następnie Konfiguracja Usługi / Preferencje gdzie będzie możliwość zmiany wspomnianego interpretera.

Jeżeli zależy Państwu na ustawieniu rożnych wersji interpretera dla rożnych aplikacji, to można uzyskać taka funkcjonalność poprzez umieszczenie w katalogu z aplikacja pliku .htaccess wymuszającego użycie przez serwer konkretnej wersji interpretera.

Dla rożnych wersji php należy użyć odpowiednich dyrektyw:
Use php4 #dla wersji 4
Use php5 #dla wersji 5.2.X
Use php53 #dla wersji 5.3.X
Use php54 #dla wersji 5.4.X

Dokumentacja opisująca szerzej to zagadnienie znajduje się pod adresem https://pomoc.home.pl/komunikaty/242

W razie pojawienia się pytań lub wątpliwości pozostajemy do dyspozycji.

smile.gif i nie bardzo wiem co dalej biggrin.gif
IProSoft
Spróbuj w pliku .htaccess dodać:

Kod
:Location /*.php
Use php54
:Location
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.