Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][jQuery] połączenie autocomplete z append
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Octobus
Mam formę w tabelce do której dodaje wiersze za pomoca jQuery append:

Kod
    $('#transport_type_add').click(function() {
      $('#transport_type').append('<tr><td><input type="hidden" name="id_transport[]" value="new"/><input type="text" name="transport_type[]" value="" class="transport_type"></td><td><textarea name="transport_description[]" cols="40" rows="10"></textarea></td><td></td></tr>');
      return false;
    });

oraz kod który mówi że pola .transport_type mają być autocomplete (tez jQuery oczywiscie):
Kod
  $( ".transport_type" ).autocomplete({
        source: availableTransports
      });

teraz pytanie jak to połączyć ? Próbowałem na parę sposobów ale kompletnie mi to nie wychodzi :<
in5ane
Coś w stylu:
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
  1. $('#transport_type_add').click(function() {
  2. $('#transport_type').append('<tr><td><input type="hidden" name="id_transport[]" value="new"/><input type="text" name="transport_type[]" value="" class="transport_type"></td><td><textarea name="transport_description[]" cols="40" rows="10"></textarea></td><td></td></tr>').autocomplete({
  3. source: availableTransports
  4. });
  5. return false;
  6. });
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
Octobus
Zmieniłem na
  1. //add transport type
  2. $('#transport_type_add').click(function() {
  3. $('#transport_type').append('<tr><td><input type="hidden" name="id_transport[]" value="new"/><input type="text" name="transport_type[]" value="" class="transport_type"></td><td><textarea name="transport_description[]" cols="40" rows="10"></textarea></td><td></td></tr>').autocomplete({
  4. source: availableTransports
  5. })
  6. return false;
  7. });

ale nic się nie zmienia :/ moze dla tego ze to tylko transport_type ma miec autocomplete. W konsoli nic nie widac.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.