Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP] Problem z załadowaniem klasy PDOSTATEMENT na localhost(xampp)
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
furious_knight
Witam,
Chce odświeżyć szatę graficzną i układ strony w mojej pracy i w tym celu pobrałem sobie pliki z ftp żeby dokonywać zmian lokalnie i nadpisać później ale napotkałem się z problemem, bo po zgraniu plików na kompa i uruchomienie index.php za pomocą xampp wyskakuje mi błąd o treści
Fatal error: Cannot redeclare class PDOStatement in C:\xampp\htdocs\firma\PDO.php on line 4,

przyczynę już ustaliłem a mianowicie xampp tworzy sobie klasy związane z obsługą połączenia bazy danych za pomocą PDO i w momencie gdy wczytuję deklarację "class PDOStatement" ze wskazanego pliku to dublują mu się nazwy klas....

Moje pytanie brzmi jak wylączyć/ usunąć deklaracje klas PDO ale PO STRONIE XAMPP, czy zna ktoś na tyle dobrze to środowisko żeby poradzić gdzie co pozmieniać ?

Pozdrawiam

Naprawdę nikt nie ma na to pomysłu?
YourFrog
WHAT ?

Klasy z biblioteki \PDO należą do bibliotek PHP które masz dołączone jako biblioteki do interpretera. Nie możesz w kodzie mieć pliku w którym deklarujesz tę klasę (tzn. możesz mieć w innej przestrzeni nazw). A komunikat jasno mówi że próbujesz ponownie zadeklarować tę klasę.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.