Mam nastepujacy kodzik
<?php echo 'Data otrzymania' . "\t" . 'Numer faktury' . "\t" . 'Nazwa' . "\t" . 'NIP' . "\t" . 'REGON' ."\t" . 'Numer rachunku' . "\t" . 'Numer zamówienia' ."\t" . 'Termin płatności' ."\t" . 'Data wystawienia' ."\t" . 'Data sprzedaży' ."\t" . 'Kwota netto' ."\t" . 'Kwota VAT' ."\t" . 'Kwota brutto' ."\t" . 'Waluta' ."\t" . 'Numer umowy' ."\t" . 'Załączniki' ."\n"; #include("template1.php"); $xml=simplexml_load_file("./data/BuforImport/OK/".$file."/".$file.".xml"); echo''.date ("d.m.Y H:i:s", filemtime("./data/BuforImport/OK/".$file)).' ' . "\t" . ''.$xml->NumerFaktury.' ' . "\t" . ''.$xml->Nazwa.' / '.$file.' ' . "\t" . ''.$xml->NIP.' ' . "\t" . ''.$xml->REGON.' ' . "\t" . ''.$xml->NumerRachunkubankowego.' ' . "\t" . ''.$xml->NumerZamowienia.' ' . "\t" . ''.$xml->TerminPlatnosci.' ' . "\t" . ''.$xml->DataWystawienia.' ' . "\t" . ''.$xml->DataSprzedazy.' ' . "\t" . ''.$xml->KwotaNetto.' ' . "\t" . ''.$xml->KwotaVAT.' ' . "\t" . ''.$xml->KwotaBrutto.' ' . "\t" . ''.$xml->Waluta.' ' . "\t" . ''.$xml->NumerUmowy.' ' . "\n" . ''; } } } ?>
Jest to skrypt ktory czyta katalogi , (katalog z efakturami) i tam sa pliczki xml. Wczytuje taki plik i przygotowywuje do exportu do pliku .xls (Excel)
Wszystko dziala jedna potrzebuje zastosowac trick mam trzy pola, KwotaNetto KwotaVAT KwotaBrutto. Sa one np w takim formacie 1023.55 a ja zamiast kropki potrzebuje przecinek w cenie. Czyli zamiast 1023.55 potrzbuje miec 1023,55 i zrobilem to poniewaz jest to proste uzywam do tego kodu o takiego
Powiem wiecej to dziala poniewaz na czysto na www kropka zamienia sie w przecinek.
Problem jest taki ze przy eskoprcie do xls kwota 1023,55 nie wyswietla sie w jednej komorce pliku tylko jest tak "1023 -> nastepna komorka -> 55" czyli przecinek powoduje przejscie do nastepnej kolumny.
Czy ktos wie moze jak to obejsc bo szczerze mowiac nie mam pomsylu.
W pliku nie ma takze polskich znakow ale to juz mniejszy problem.
Pozdrawiam Kamil