Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Formularze dla różnych podstron
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
adrianozo
Witam wszystkich,

Z racji tego, że działanie strony dynamicznej nie obejdzie się bez formularzy zastanawia mnie czy jest możliwość jakoś generowania formularzy tzn. mam np podstronę dodaj-informacje-o-mnie i mam tam 3 pola: nick, nr telefonu, treść, następnie mam podstronę kontakt gdzie są 4 pola: nick, nr telefonu, temat, treść i jak widać 3 pola powtarzają się na tych samych podstronach, jedyną różnicą jest pole temat które jest dodane do podstrony kontakt. Pytanie brzmi czy jest jakaś możliwość wczytania dynamicznie tego samego formularza i dodania jednego pola? Chodzi mi o to, żeby nie tworzyć osobnego pliku z formularzem dla każdej podstrony.

Ewentualnie jak to jest rozwiązane w jakiś większych CMS'ach typu: Joomla, Wordpress.

Z góry dziękuje za odpowiedź.

Pozdrawiam,
adrianozo
slash^
Tworzysz osobny plik/template z wszystkimi możliwymi polami formularza, a ładując go przekazujesz zmienne do metody/funkcji/pliku z formularzem w których zapisane masz które pola 'pokazać' .
adrianozo
A jak to jest rozwiązane w jakiś większych CMS'ach typu: Joomla, Wordpress.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.