Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [design] BC
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Seth
Ciekaw ejstem waszej opini na temat tego designu:
http://www.digart.pl/details.php?id=98489

(Prosze sie nie sugerowac opiniami na digartcie tongue.gif)
kubatron
Jak dla mnie może być tylko małe uwagi, tzn. popraw czcionke na jakąs ładniejszą i mniejszą pomiędzy 9,10,11 i gdyby ten trójkąt był 3d było by spoko :-) Przejrzyste smile.gif
Ocenka: 6/10
hwao
Jako ze Seth to grafik to trzeba to zalatwic bez skrupolow :-)
Nio to...

Malo zycia w tym
Tlo bardzo ladne (lubie ten kolor) ale niestety nie idzie on w dol tylko w prawo(lewo jak kto woli;-) ) (grand.) . Ten czerwony trujkocik ni w piec ni w 10, biala oswiata niezla ale niestety na tym trujkocie wyglada glupio. Napis tez nie najlepszy jakis taki bez pomyslu wyraznego.

Zielone menu to calkiem niezly pomysl ale ten wyglada jakby wodorosty(takie zielone -intensywna zielen:-) )zostaly wyprane w wybielaczu i wygladaja jak wygladaja, mocniejszy zielen bylby wg mnie lepszy. Ten bialy text jest slabo widoczny (ablo to juz moje oczy ;-) ) a ten czerwony zbyt kole w oczy (za duzy kontrast chocby z ciemnym tlem z 1 strony i wypranym w wybielaczu wodorostem tongue.gif.

Te ponizej menu nie sa zle ale ta czcionka nie pasuje do calosci jakos tak ona taka prosta banalna mozna rzecz a strona (tlo itp) przedstawia sie jakos tak bardziej PRO. Biala wstawka jest niezla ale nie pasuje do calosci poprostu wszedzie jakies odcienie a to biale trzeba by pokombinowac z kolorem (jakis bardzo wybielony kolor bylby lepszy wg mnie) . ikonki w3c pasuja super.

Menu po prawej brakuje wyrazu jakiegos... takie proste moze za malo pomyslow juz bylo ale braknie im czegos (to widac na 1 rzut oka). Po prawej menu wyglada jakby wybrane z blogu - taka czionka i ten jednolity kolor (sasiaduje z grand. o ile dobrze widze nie zaciekawie to wyglada [od lewej] )

Te tlo w paski jest niezle ale moze zbyt je widac przezco nie za dobrze sie czyta text.

Stopka
Niezla nie powiem podoba mi sie tylko moze za dakeji odleciala w gore :-)

Reasumujac ;-)
Top bardzo ladny (poza napisem i trujkatem - wyrazny brak pomyslu). Text w menu po prawej bardzo ladny wlacznie z szukaj.

Lewe menu gozej... trzeba nadnim jeszcze porpacowac i dac bardziej nasycony zielony i zrobic cos z tym czerwonym wyraznie daje po oczach.

Miejsce na info (niusy itp) niezle zrobione ale braknie tam pomyslu co widac trzeba cos by z tym zrobic jakis inny kolor albo cos tam wprowadzic.

Stopka bardzo ladna ale za wysoko odleciala.

Tak na dobra sprawe to jedna z pierwszysc prac ktora wg mnie nadaje sie do oceny i daje

6/10
Naprawde mocna 6 ale niestety tylko (a moglo byc znacznie lepiej) widac jakis brak pomyslu.

To jest naprawde dobra praca ale nie do konca przemyslana.
Seth
Szczerze mowiac spodziewalem sie takich ocen... mecze ten uklad od kilku dni ale chyba za bardzo przekombinowalem winksmiley.jpg

Ogolnie nie jestem zadowolony z tego laya ale myslalem, ze to przez siedzenie nad nim tyle czasu...

Co do loga to mam juz gotowe ale nie chcialem go dawac (jak i nazwe strony) aby nie kojazyl sie z tym layem gdyby nie wypalilo winksmiley.jpg

Tak czy inaczej bede musial popracowac nad czyms innym.

P.S.
hwao: dzieki za rzetelna ocene smile.gif
wassago
"Nie ma takiego Digartu"
shpyo
"Nie ma takiego digartu". Na digarcie nie ma co umieszczać projektów, raczej nie dostaniesz tam konstruktywnej krytyki od ludzi z "branży".

polecam http://forum.webesteem.pl

shpyo
Seth
shypo: powiem Ci, ze doszedlem do tego samego wniosku.
Poza tym moderatorzy z niewiadomych przyczyn usuneli mi go... co IMO jest dziwne bo napewno nie nadawal sie do smieci, a ich nowa polityka trzymania wysokiego poziomu chyba przekroczyla pewne granice (sic!).
Vertical
Strona jest ładna, dobre kolory, ładne logo. Tylko ten (już wspomniany) błąd trochę przeszkadza
Seth
Vertical o czym Ty mowisz ? biggrin.gif
shpyo
Seth: wiesz... od jakiegoś czasu już wiadomo że DA to się ***, i te ich kasowanie lipnych prac. Sam wstawiłem do oceny jeden mój projekt (ocen miałem 7 - wszystkie bardzo mi się podoba) i nagle dostaje msg od moderatora, że praca cienka... Na websteemie powiedzą Ci to samo. Lepiej tam dawaj pracki do oceny - zjadą Cię, ale dowiesz się co masz źle, baaa nawet jakieś ciekawe pomysły podrzucą.

peace!

_________
Moderaowany przez wassago
wassago
@Seth to dasz linka do tej pracy? :]
Luke
Cytat(hwao @ 2004-11-16 22:58:52)
Jako ze Seth to grafik to trzeba to zalatwic bez skrupolow :-)

Tutaj wypadaloby napisac "Człowiek orkiestra" winksmiley.jpg

Logo calkiem ladne (kształt), jednak gradient w tle uwazam za zbedny, psuje troche efekt ... Strony nie widziałem ale sadzac po kolorach w logo, bedzie raczej utrzymana w ciemnej tonacji?
Seth
;]

Layout
Logo
mike
Menu psuje efekt. Jest za duże.
Jak na taką małą czcionkę w menu pola są za duże. Moim zzdaniem masz dwa wyjścia dać większą czcionkę w menu lub zmniejszyś te komórki, co jest lepszym rozwiązaniem bo dostaniesz więcej miejsca na treść.

No i jeszcze jedna sprawa.
Zmień czcionkę dla tych czerownych napisów i daj je pogrubione.

Top idealny.
shpyo
z przykrością muszę stwierdzić, że zgadzam się z tym co napisał mike_mech tongue.gif.
Czyli pola w menu za duże, proponuję zmienjszyć je o 1/4. Top też mi się podoba biggrin.gif.

Ale...
postaraj się nie mieszać dużej ilości różnych krojów czcionek.
W rubryce "Co nowego?" zmieniłbym te "paskowe" menu

Jeszcze trzeba posiedzieć nad tym i będzie naprawde dobra praca.
patrycjusz
smile.gif nie wiem czy Seth wysluchasz moich uwag tongue.gif ale...
1. top - holernie pustawy po prawej stronie, ciemno tam....
2. menu - za duże to delikatnie powiedziane, nie wiem Seth czy twoim zamiarem było ściągnięcie wzroku użytkownika zaraz po wejściu na menu ale Ci się to udało, moim zdaniem zdecydowanie za duże i kolor mdły
3. content - te paski w tle pod kątem 45* to raczej przeszkadzają w czytaniu, kolejna uwaga to oddzielenie poszczególnych sekcji contentu, nie wydaje mi się aby zmiana kolory tła była dobra, raczej pokusiłbym się o jednolite tło z wyraźnymi ,estetycznymi liniami je oddzielającymi,
4. czcionka - ogólnie brak jednolitości/standardu, kiedyś jakiś dobry grafik mi powiedział że podstawą jest jednolity standard dobrze dobranej czcionki w serwisie, więc wydaje mi się że wystarczającym odróżnieniem nagłówka od contentu będzie jego zboldowanie i inny kolor (włąsciwie proponowałbym odcień).

Reasumując, Seth, czasami nie warto aby świetny programista próbował zrobić świetny desing bo mu to nie pójdzie, albo osiągnie taki efekt jak ty, czyli nijaki design który chcesz zaprzągnąć do swojego portfolio w którym nomen-omen spodziewam się dobrych skryptów i tekstów, więc nijaki design tutaj nie pasuje winksmiley.jpg.
pzdr
Seth
@pat: Poza programowan od kilku lat zajmuje sie grafika (hobbystycznie, do szuflady winksmiley.jpg) - od niedawna komputerowa - glownie szkicuje... ale jako, ze nie mam na skladzie czegos do pokazania, wiec nie bede dalej rozwijal tematu winksmiley.jpg

Dlatego tez grafike wole jednak robic sam niz zlecac komus winksmiley.jpg

Tak czy inaczej ten projekt pozucilem i mam juz nowy... bez zadnych fajerwerkow i kombinowania... sadze, ze duzo lepszy, wiec jak juz postawie stronke to podam link.
spenalzo
Hmm
"Nie ma takiego digartu." blink.gif
.dragonfly
Cytat(spenalzo)
Hmm
"Nie ma takiego digartu."

Dlatego Seth podal linki kilka postow nizej biggrin.gif

Cytat(Seth @ 2004-11-18 13:17:00)
ikioloak
Oprocz tego za na Operze cos sie urodziny sle wyswietlaja to stronka wymiata
Marusz
Cytat(ikioloak @ 2004-11-19 22:10:48)
Oprocz tego za na Operze cos sie urodziny sle wyswietlaja to stronka wymiata

Dokladnie tez to zaobserwowalem. Seth! Popraw tego PNGa, aby codziennie wyswietlal urodziny (?) wszystkich na swiecie, bo poki co, to ten PNG ssie biggrin.gif
Seth
mowisz ? jak ssie to gut ;P
Ociu
Cytat
Nie ma takiego digartu.

sad.gif
kyno
Cytat(Seth @ 2004-11-18 14:17:00)

Czytamy uwaznie biggrin.gif
kwedo
fakt - od kąd misz zajął się działem www na da strony lecą ostro, ale trudno sie dziwić : digart to galeria przede wszystkim sztuki, takze oceniaja pod wzgledem wartosci artystycznych - no offence, ale w twoim designie ich nie dostrzegam ;x

lamiesz podstawowe zasady typografi oraz doboru kolorów

szczerze mówiąc nie dziwie się ze usuneli tongue.gif
Seth
hehe... z miszem juz sobie na ten temat pogadalem winksmiley.jpg i mimo wszystko nie podzielam jego opini jako by poziom digartu, przez usuwanie slabych prac (uniego jest to hurtowe winksmiley.jpg) mial sie podniesc.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.