Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z wczytaniem pliku graficznego
Forum PHP.pl > Forum > PHP
pwa
Mam gotowa funkcje obrabiajaca plik graficzny typu JPEG problem polaga na tym ze funkcja potrzebuje jako parametr wlasnie plik tzn nie sciezke do niego lecz jego zawartosc. Probowalem zczytywac wczesniej do zmiennej przez readfile(),
fpassthru() oraz file_get_contents() ale niestety nie otrzymalem satysfakcjonujacych efektow sad.gif niewiem w czym problem questionmark.gif
shima
Cytat(pwa @ 2004-11-19 00:36:44)
Mam gotowa funkcje obrabiajaca plik graficzny typu JPEG problem polaga na tym ze funkcja potrzebuje jako parametr wlasnie plik tzn nie sciezke do niego lecz jego zawartosc. Probowalem zczytywac wczesniej do zmiennej przez readfile(),
fpassthru() oraz file_get_contents() ale niestety nie otrzymalem satysfakcjonujacych efektow sad.gif niewiem w czym problem questionmark.gif

A header wysłałeś? Zajrzyjtutaj, rzecz jest o czymś innym, ale na pewno Ci pomoże.
pwa
szczegolowo problem polega na tym ze mam juz gotowy plik php i tam jest headre uzyty tylko problem jest tego typu ze gdzybym wczytla plik graficny bezposrednio z bazy to skrypt by zadziala ale ja mam pliki w katalogu a w bazie trzymam tylko nazyw tych plikow wiec niewiem poprostu jak podac ten plik aby zadzialal dobrz skrypt
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.