Znow mam problem z skryptem logowania. Chodzi o to ze zaleznie czy user jest adminem czy nie w cookie ma dopisane np. admin|TAK/NIE. Tylko ze nie zapisuje mi cookie z pierwszego warunku, tzn. jesli np. pierwszym warunkiem w skrypcie jest to ze jesli uzytkownik nie jest adminem zmienna admin w cookie bedzie miala wartosc NIE lub odwrotnie, tylko ze cookie w pierwszym warunku mi nie zapiuje, a jesli jest spelniony warunek ktory jest drugi w skrypcie (np. user jest adminem) cookie zostaje zapisane.
logowanie.php
<?
if(!isset($_POST[\"user_nick\"]) && !isset($_POST[\"user_password\"]) && !$_SESSION[\"usernick\"] && !$_SESSION[\"userpassword\"] && !$_COOKIE[\"user_id\"] && !$_COOKIE[\"user_pass\"]) {
html_header();
// formularz logowania
html_footer();
}
else
{
setcookie (\"user_id\", $_POST[\"user_nick\"], time()+86400); setcookie (\"user_pass\", $_POST[\"user_password\"], time()+86400); header (\"Location: logowanie2.php\" . \"\"); }
?>
logowanie2.php
<?
$_SESSION[\"usernick\"] = strtolower(trim($_COOKIE[\"user_id\"])); //zapis do sesji wartosci cookie
$_SESSION[\"userpassword\"] = trim($_COOKIE[\"user_pass\"]);
setcookie (\"user_id\"); // usuniecie cookie, wartosci cookie sa teraz w zmiennych sesyjnych
$zapytanie = mysql_query(\"SELECT user_nick, user_pass, admin FROM users WHERE user_nick ='\".$_SESSION['usernick'].\"'\");
if($_SESSION[\"usernick\"] == strtolower($user[\"user_nick\"]) && $_SESSION[\"userpassword\"] == $user[\"user_pass\"] && $user[\"admin\"] == \"NIE\")
{ //pierwszy warunek (cookie ponizej nie zostana zapisne, nie wiem dlaczego)
setcookie (\"user_id\", $_SESSION[\"usernick\"], time()+86400); setcookie (\"user_pass\", $_SESSION[\"userpassword\"], time()+86400); setcookie (\"admin\", $user[\"admin\"], time()+86400);
html_header(); // funkcja wyswietlajaca szablon strony
echo \"<b>Zostales zalogowany</b>\";
html_footer();
}
if ($_SESSION[\"usernick\"] == strtolower($user[\"user_nick\"]) && $_SESSION[\"userpassword\"] == $user[\"user_pass\"] && $user[\"admin\"] == \"TAK\")
{ //drugi warunek
setcookie (\"user_id\", $_SESSION[\"usernick\"], time()+86400); setcookie (\"user_pass\", $_SESSION[\"userpassword\"], time()+86400); setcookie (\"admin\", $user[\"admin\"], time()+86400);
html_header(); // funkcja wyswietlajaca szablon strony
echo \"<b>Zostales zalogowany jako admin</b>\";
html_footer();
header (\"Location: index.php\");
}
else
{
echo \"zly login lub haslo\"; echo \"<a href=\"logowanie.php\">Logowanie</a><br>\";
}
?>
PZdr & Thx