Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] wyświetlanie znaczników <div> w php (echo) bardzo nnowy user 1/100
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
nowy100
Jest to mój pierwszy posta na forum - od kilku dni próbuję poznawać PHP - podchodzę do tego już któryś raz i jest to moim zdaniem trudne ale chce zawalczyćsmile.gif. Będę wdzięczny jak znajdzie się ktoś kto zechce poświęcić chwilę na wyjaśnienie mi tego co jest z całą pewnością mega banalnie łatwe no ale mi jeszcze takie nie jest i od czegoś muszę zaczynać.

poczytałem trochę o PHP (funkcje, zmienne if els itp) i jest to czarna magia - bez robienia praktycznych przykładów nic nie ma szansy się nauczyć. Robię więc na własne potrzeby jakieś proste skrypty.

Proszę o pomoc w tym jak wyświetlić w przeglądarce znaczniki kodu html ponieważ ginie mi on - tzn. chcę aby w przeglądarce wyświetliło się coś takiego:

echo '<div id="menu_3"><a class="m_3" href="http://allegro.pl/myaccount/favourites/favourites_sellers.php/addNew/?userId=8888888888888"></a></div>';

- ale to ginie - tzn przeglądarka to chyba interpretuje i nie pokazuje "literek" a ja ich potrzebuję - co robię nie tak, że to ginie - w co mam to oznaczyć aby wyświetliło? próbowałem podwójne "" i nic smile.gif - jest to w kodzie strony ale nie ma jako suchy tekst który to chcę wyświetlić do skopiowania sobie

- raz jeszcze przepraszam za tak banalne pytanie, szukałem w google i czytałem zanim piszę ale nie bardzo coś mogę na to zaradzić.
Dziękuję
nospor
1) "bardzo nnowy user 1/100" To jest zdecydowanie zbedne w tytule.... postaraj sie to zapamietac na przyszlosc
2) Uzyj htmlspecialchars() - patrz info w manualu php
nowy100
Dziękuję za pomoc zadziałało jak chciałem - poczytam o tym. Przepraszam za dopisek w tytule.

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.