Od około miesiąca uczę się programować strony www. W zasadzie można powiedzieć, że skończyłem swoją stronę . Został jednak jeden element, ale za to najważniejszy. Jak się okazuje jest on oparty na języku php, którego jeszcze nie poznałem. Generalnie nie prosiłbym o pomoc, bo i tak mam zamiar dowiedzieć się jak najwięcej na temat php. Problem polega na tym, że chcę/muszę odpalić moją zmienioną stronę od 1 czerwca i nie widzę możliwości żebym się do tego czasu nauczył tego co jest potrzebne.
Dlatego zwracam się z prośbą. Czy ktoś z Was jest w stanie pomóc mi zainstalować to ustrojstwo? Posiadam instrukcję podłączenia (interesuje mnie opcja GATE) -KLIK1 - KLIK2 jednak kompletnie nic z niej nie rozumiem. Zakładam, że jest tak dlatego że nie wiem jeszcze o co chodzi z PHP. Chciałbym żeby ktoś wytłumaczył mi na czym to polega i w jaki sposób to działa.
Postanowiłem poczytać co nieco o PHP i rozumiem, że powinienem w kodzie HTML podstrony zastosować coś takiego:
Kod
<?
include('JakisSkrypt.php');
?>
include('JakisSkrypt.php');
?>
Pytanie czy w tym samym momencie, powinienem zmienić rozszerzenie podstrony na php? Czy ktoś z Was mógłby ze mną podłączyć tę wyszukiwarkę?
EDIT:
Jak to mówią, potrzeba matką wynalazków

Wasze forum dało mi chyba jakiejś energii, bo zrobiłem sam

Zmieniłem rozszerzenie na php i zadziałało. Czy w takim razie to jest norma, że jak dodaje kod php do HTML, to muszę zmienić rozszerzenie pliku?