Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Debian]Nie można zalogować się na konto pocztowe
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Cruze
Opisywałem kilka postów wcześniej mój problem z pocztą, niestety nikt nie pomógł, ale jakoś to obszedłem lecz teraz mam kolejną zagwozdkę.

Otóż maile już dochodzą do katalogu var/mail/user i można je sobie podejrzeć jakimś edytorem, ale za chiny nie idzie tego otworzyć z niczego (anie aplikacji ani programu pocztowego).

W roundcube (imap), gdy się próbuje zalogować danymi użytkownika dostaje błąd, mogę się zalogować jedynie za pomocą pełnego adresu email, ale ja nie chce się tak logować bo maile dochodzą do konkretnego usera i takie logowanie nic nie daje. Zmieniłem więc metodę z imap na pop3, ale tutaj to samo nie idzie się zalogować danymi usera któego stworzyłem za pomocą:

useradd -m nazwa_uzytkownika

Maile dochodzą do plików ale nie można ich w normalny sposób odczytać ?
Co zrobić, żeby móc je pobrać za pomocą programu pocztowego lub odpalić w aplikacji pocztowej typu squirrelmail lub roundcube ?
Pyton_000
A próbowałeś się logować przez nazwa_usera@nazwa_z_hostname ?
ziolo
Cześć,

Też nie dawno, pół roku temuu przechodziłem przez proces stawiania całego środowiska na moim dedyku.
Z pocztą też był największy problem. Próbowałem różnych rozwiązań.
W końcu znalazłem rozwiązanie: http://www.zpanelcp.com/
Zpanel, dużo mi ułatwił, bardzo prosta konfiguracja, instalacja, bez problemu można tworzyć skrzynki na wirtualnych domenach, wszystko działa tak jak chciałem.
Cruze
nazwa_usera@host_name ?
Chodzi o to co jest po małpie w lini poleceń konsoli np:

root@debian-lamp-squeeze ?

To nic nie daje sad.gif
Kurcze taki mały bug a tak wiele problemów.
Mam w var/mail/

pliki:

tomek@domena.pl <--- na ten mogę się zalogować, ale tam maile nie idą
tomek <--- tu kuźwa idą maile po wysłaniu na tomek@domena.pl, ale nie idzie się do tego zalogować

Jak podmienie nazwy tych plików, to pięknie mi aplikacja odczytuje te maile, no ale przecież nie będę zmianiał za każdym razem nazw jak będę chciał pocztą sprawdzić smile.gif

@ziolo dzięki za podpowiedz, zainteresuje się tym o ile nie uda mi się z tym co teraz, niby jestem tak blisko, wszystko dochodzi ale nie da się zalogować do danego konta :///
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.