Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Lokaty.IT
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
shpyo
Hej,
Z racji tego, że czasami brakowało kasy (części do auta, robocizna i inne przyjemności) zainteresowałem się lokatami (nie jedną już założyłem) - więc stworzyłem proste zestawienia lokat w różnych bankach i poukładane wg oprocentowania.

Adres strony: http://lokaty.it
Na stronie:
- kalkulator lokat - czyli ile można zarobić - można sobie oszacować
- wyszukiwarka lokat
- lokaty bez konta - czyli lokaty z dobrym oprocentowaniem gdzie nie trzeba zakładać konta bankowego by skorzystać z wysoko oprocentowanej lokaty.

Uwagi, pomysły i sugestie mile widziane.

Strona miała być maksymalnie prosta i czytelna i chyba taka jest, co nie?

Wersja na telefony i tablety się tworzy.

Od razu kilka pytań:
- Czy zakładacie lokaty? Jeśli nie, to dlaczego?
- Lepiej pokazywać szczegóły lokaty w jakimś modalu (na tej samej stronie) czy na oddzielnej stronie? Przy testach kilka osób zasugerowało mi takie rozwiązanie. CIekawe czy by to zachęciło do założenia lokaty.
!*!
Jak już chcesz zarabiać na programie partnerskim banków, to mógłbyś przynajmniej o tym poinformować.
timon27
Cytat(!*! @ 3.06.2014, 21:52:14 ) *
Jak już chcesz zarabiać na programie partnerskim banków, to mógłbyś przynajmniej o tym poinformować.

Dlaczego?
Moim zdaniem to najlepsza forma z linkami partnerskimi jaką widziałem.
Nie narzuca się, nie spamuje tylko przekazuje wartościowe informacje 'przy okazji' wklejając swoje linki.

Strona funkcjonalna i ładna.
Bardzo mi się podoba opcja: domyślna (najpopularniejsza) opcja pokazana od razu i możliwość zmiany.

Co do silnika nie ma się co przyczepić: strona jest zbyt prosta aby mówić o jakichkolwiek lukach bezpieczeństwa czy błędach programistycznych.
W jedynych inputach jest walidacja.
Brak strony 404 ale kto trafia na błędną podstronę strony bez podstron?
Tylko w stopce błędna nazwa domeny !
shpyo
Cytat(!*! @ 3.06.2014, 21:52:14 ) *

Geez, jakie to polskie...

timon27, dzięki za czujność ze stopką - fixed smile.gif
Postaram się jakoś ogarnąć 404-ki.
gitbejbe
cdla mnie też malina.

uwagi:
na głównej pierwsza sekcja ze świnką w tle taka jakby za duża. Mam duży monitor i jeszcze zahaczam o porównanie lokat pod spodem ale na mniejszych calach już by było scrolowanie. Jeśli ja bym to robił to z pewnością starałbym się to jakoś upchać.

dlaczego nie mam lokaty ? jak by była kasa to by się lokowało ; )
!*!
Cytat(shpyo @ 3.06.2014, 22:25:32 ) *
Geez, jakie to polskie...

Właśnie, jakie to polskie... Jeszcze zamaskować linki, bo ktoś to zauważy... Kombinator.
kayman
Cytat(shpyo @ 3.06.2014, 21:44:12 ) *

nie bo inwestując te same 5000 we własną firmę mam z automatu 15 x tyle z prostego niepłacenia podatków bo powstały koszty plus rzeczy/usługi zakupione smile.gif

imo trzeba wariata by zamarzać 5 koła na pól roku dla 40 zł smile.gif
timon27
Mam jedną. W ramach dywersyfikacji pieniędzy. Całości (ani nawet połowy) nie opłaca się wkładać na lokatę. Na lokacie zarobi się max 1,275% w ciągu 3 miesięcy. Inwestując w firmę a nawet w mieszkania zarabia się o wiele więcej.

- Lepiej pokazywać szczegóły lokaty w jakimś modalu (na tej samej stronie) czy na oddzielnej stronie? Przy testach kilka osób zasugerowało mi takie rozwiązanie.
Mnie się podoba jak jest.

Ciekawe czy by to zachęciło do założenia lokaty.
Nic nie zachęci mnie do założenia lokaty.
Taka strona tylko podpowie gdzie założyć lokatę. Nawet jeśli ją rozreklamujesz, to ktoś kto kliknie link 'porównanie lokat' już wiadomo że chce założyć lokatę.
Pyton_000
Ja mam jedną lokatę na 3mc aby nie roztrwonić kasy wink.gif Przeważnie są to pieniądze do odłożenia na kiedyś których nie mam zamiaru ruszać.

Generalnie strona jest przyjazna, dobrze pokazane, jednak mało jest lokat do porównania. Mam nadzieje że będzie więcej ofert do porównania. Choć wiadomo że każdy będzie wybierał te najlepsze wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.