Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: FAQs plugin - faq.projekcior.com
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
xavi_sof
Witam!

Wiem że nie jest to żadne osiągnięcie, lecz chciałbym budując takowe "wtyczki" powiększać swoje portfolio oraz uczyć się na żywym przykładzie. Narazie strona nie jest responsywna - będę nad tym pracował, by przystosować to pod inne urządzenia.

Proszę o feedback na temat jakości kodu, co powinienem poprawić w swoim myśleniu etc.:

FAQs plugin v1.0
http://faq.projekcior.com/

PS. Jeśli natomiast ktoś chciałby wykorzystać to do swoich celów, proszę bardzo smile.gif

Pozdrawiam!
usb2.0
czyli chcesz mi powiedziec ze dajesz mi tu akordeon?
Turson
Nie obraź się, ale ciężko nazwać to pluginem
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
  1. $(document).ready(function(){
  2. $('.bg-answer').hide(); //Hide all answers
  3.  
  4. $('.bg-question').toggle(
  5. function(){
  6. $(this).next('.bg-answer').slideDown();
  7. $(this).children('.plus').removeClass('plus').addClass('minus');
  8. },
  9. function(){
  10. $(this).next('.bg-answer').slideUp();
  11. $(this).children('.minus').removeClass('minus').addClass('plus');
  12. }
  13. );
  14.  
  15. });
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
fizzlebubble
Super plugin, brawo, jestem pod wrażeniem.

... NOT biggrin.gif

Poza zwykłym akordeonem, dziwnym layoutem nie bardzo wiem co tu oceniać.
Damonsson
Jak nam zagrasz na tym akordeonie to będzie 10/10 biggrin.gif
xavi_sof
Heh smile.gif

Nie rozumiem co w tym dziwnego, śmiesznego, itp. smile.gif
Każdy od czegoś zaczynał, nawet Wy, "wyjadacze" (coś pokażecie może, hm? smile.gif )?

Może warto pomóc komuś słabszemu, powiedzieć w którym kierunku uderzyć żeby się bardziej rozwinąć, co spróbować tu urozmaicić, itp. Jak widać dopiero zaczynam przygodę z programowaniem w js.

Dzięki wszystkim za opinie.
Damonsson
To co napisałeś to ja nazywam "dylematem czasowym". A mianowicie rzucam monetą, bo nie mogę się zdecydować, czy szybciej będzie znaleźć w innym projekcie taki super "plugin", czy napisać te kilka linijek od nowa. Oczywiście z pluginem to nie ma nic wspólnego. Udostępniłeś kawałek kodu napisany w jQuery i co? Więcej czasu mi zajmie przepisywanie klas do swoich elementów, niż napisanie tego samemu. Po prostu używaj JS, nie komplikuj sobie życia wink.gif
xavi_sof
Cytat(Damonsson @ 17.06.2014, 17:30:03 ) *
To co napisałeś to ja nazywam "dylematem czasowym". A mianowicie rzucam monetą, bo nie mogę się zdecydować, czy szybciej będzie znaleźć w innym projekcie taki super "plugin", czy napisać te kilka linijek od nowa. Oczywiście z pluginem to nie ma nic wspólnego. Udostępniłeś kawałek kodu napisany w jQuery i co? Więcej czasu mi zajmie przepisywanie klas do swoich elementów, niż napisanie tego samemu. Po prostu używaj JS, nie komplikuj sobie życia wink.gif

Okx haha.gif

Temat do usunięcia smile.gif
mrWodoo
Cytat(xavi_sof @ 17.06.2014, 17:15:28 ) *
Heh smile.gif

Każdy od czegoś zaczynał, nawet Wy, "wyjadacze" (coś pokażecie może, hm? smile.gif )?

W takim razie po kiego czorta dodajesz coś i chcesz by to oceniono, gdy w momencie otrzymania krytki motasz się jak wieprzek przed rzeźią i rzucasz mięsem na lewo i prawo, czemu to MY mamy coś pokazać skoro to TY się czymś chcesz pochwalić ale nie jesteś w stanie przyjąć krytki, nie ma czego oceniać. Trochę szaucnku dla ludzi bo tutaj są (nie ja) osoby co dziennie po 8 godzin siedzą w firmie i wykonują PROFESJONALNE zlecenia i mają taką wiedzę, że napisanie przez Ciebie by oni udowodnili swoje kwalifikacje Tobie, jak to się nazwałeś "słabszemu" pokazuje jaką osobą jesteś.

Pierwsza zasada w jakiejkolwiek dziedzinie, gdzie można się czymś chwalić. NIGDY NIE DAJESZ DO OCENY SWOICH PIERWSZYCH PRAC. (Szczególnie dotyczy się to grafików)

Jak byś przynajmniej pochwalił się czymś czego nie ma jako tako w jQuery UI to by jeszcze było warto marnować czas i pisać tego posta, a tak...
http://jqueryui.com/accordion/
fizzlebubble
Takie tematy szybko weryfikują narybek pod kątem bycia ewentualnym programistą. Częste codereview najlepszym benefitem, nauczycielem technologii i pokory.
Pyton_000
Hehe do tego użyta metoda która w jQ 1.9 została wywalona haha.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.