Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Szukanie linków w forum
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Manderigon
Witam.
Chciałbym napisać skrypt, który będzie wyszukiwał wszystkie linki w postach na forum XenForo. Wykonanie nie będzie raczej trudne, tylko nie mam zamysłu na jakiej zasadzie skrypt mógłby działać.
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam.
in5ane
  1. $request_url ='adres';
  2.  
  3. $ch = curl_init();
  4. curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, $request_url);
  5. curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true);
  6. $result = curl_exec($ch);
  7.  
  8. $regex = '|<a.*?href="(.*?)"|';
  9. preg_match_all($regex, $result, $parts);
  10. $links = $parts[1];
  11. foreach ($links as $link)
  12. {
  13. echo $link . '<br>';
  14. }
  15. curl_close($ch);
Tak pobierzesz wszystkie linki z konkretnej strony. Tylko teraz trzeba by wymyśleć, jak poruszać się po podstronach tej strony. Mógłbyś z pobranych linków wchodzić na te co będą w tej samiej domenie.
Manderigon
@ref

@ref
nospor
Umiesz napisac cos innego niz @ref??
Dostales odpowiedz, dales za nią nawet plusika... Mamy wrozyc o co ci teraz chodzi??
Manderigon
Nie wiem czy post był wyedytowany, ale nie doczytałem:
Cytat
Mógłbyś z pobranych linków wchodzić na te co będą w tej samiej domenie.
.
Wybacz.
nospor
ten tekst byl zarowno przed pierwszym @ref jak i przed drugim @ref.... Zamiast tak refowac moglbys czytac co masz napisane.

To masz nadal w czyms problem czy nie? Bo zacytowanie tekstu z poprzedniego posta nic nie wyjasnia w kwestii twoich refow
Manderigon
Narazie spróbuję wykminić coś z tych informacji, które dostałem. Dam znać tutaj, jak będę miał w czymś problem.
in5ane
Podpowiem Ci, że musisz zrobić funkcje rekurencyjną z pętlą foreach po wyciągniętych linkach i w pętli dać jeszcze warunek, że jeśli link jest w tej samej domenie (tutaj użyj do IF'a preg_match) i jeśli spełnia warunek to uruchamiasz ponownie tą samą funkcję.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.