Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Akcja dla wszystkich użytkowników
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
unnamedly
Witam,
Mam stronę z filmikami. Chcę teraz wywołać w taką sytuację:
W pliku .txt jest adres filmiku (to umiem sam wywołać). Skrypt PHP ma odtwarzać filmik od pierwszej sekundy. Ma on teraz odliczać i "zapamiętywać" obecną długość filmiku (nawet jak żadnego użytkownika nie ma obecnie na stronie). Gdy użytkownik wejdzie na stronę, skrypt ma odtworzyć mu filmik od początku (ale PHP ma nadal odliczać sekundy od obecnie zapamiętanej przez skrypt). Gdy odliczanie czasu filmiku dobiegnie końca (do całego czasu trwania filmu), skrypt ma zmienić adres filmiku w pliku .txt (to też umiem sam zrobić). Użytkownik oglądający poprzedni filmik, ma nadal oglądać ten stary (filmik dla owego użytkownika nie ma się zmieniać, mimo że w .txt się zmienił jego adres), jednak każdemu nowemu użytkownikowi, który wejdzie na stronę, ma się odtworzyć nowy filmik z pliku .txt.
Filmiki są odtwarzane z przez HTML5 Player.

Niezbyt łopatologicznie to wytłumaczyłem, ale nie wiem, jak inaczej opisać tę sytuację.
Nie chodzi mi o napisanie całego skryptu, tylko o jakieś wskazówki (funkcje PHP itp.).
Pyton_000
- Zapisz czas filmu, i czas dodania do pliku
- Jeżeli wszedł użytkowni AND czs_dodania+czas_filmu < obecny_czas - odpal z pliku
- W każdym innym razie zmień adres w pliku i odpal nowy
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.