Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Vegas CMF na Phalconie
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
arius
Witajcie,

Chciałbym zaprosić wszystkich do pomocy przy rozwoju zbioru libów, które tworzymy na bazie Phalcona. Naszym celem jest zbudowanie rozłącznych, lekkich i dobrze przetestowanych bibliotek przyśpieszających oraz ułatwiających tworzenie CMSów lub innych webowych rozwiązań:

https://github.com/vegas-cmf
http://vegas-cmf.github.io/1.0/getting-started.html

Dokumentacja w trakcie tworzenia wink.gif
JacekJagiello
Podoba mi się pomysł, i podoba mi się, że na Phalconie smile.gif Czekam na dokumentację.
Pyton_000
To jeszcze nested set by się przydało i będzie cacy wink.gif
valkirek
Tworzyć trzeba od zera a nie iść na łatwiznę i używać czegoś, kto już cos wymyślił a skoro się nie potrafi to trzeba się nauczyć, 0/10
pitu
Cytat(valkirek @ 22.07.2014, 19:06:46 ) *
Tworzyć trzeba od zera a nie iść na łatwiznę i używać czegoś, kto już cos wymyślił a skoro się nie potrafi to trzeba się nauczyć, 0/10

Ty tak na serio kolego? facepalmxd.gif
valkirek
na serio, frameworków można używać jeśli robi się coś dla zarobku a nie dla siebie
pedro84
Cytat(valkirek @ 22.07.2014, 19:06:46 ) *

Wiesz o czym mówisz, czy nie bardzo a tak sobie gadasz, żeby gadać?
johny_s
Cytat(valkirek @ 22.07.2014, 18:34:57 ) *
na serio, frameworków można używać jeśli robi się coś dla zarobku a nie dla siebie

to niby co mam wszystko od podstaw pisać? może jeszcze sobie przepisać biblioteki php'owe żeby czasem gotowych nie używać?
to właśnie odróżnia doświadczonych programistów od reszty, że wiedzą co i kiedy należy wykorzystać, żeby nie tracić czasu na coś nad czym inni pracowali
pedro84
Cytat(valkirek @ 22.07.2014, 19:34:57 ) *

Bredzisz. Niby dlaczego?
Pyton_000
Olejcie Trola.

Z Trolem nie ma co dyskutować bo zniży Was do swojego poziomu a potem pokona swoim doświadczeniem haha.gif
valkirek
Cytat
Olejcie Trola.

Oko za oko, też Cię wyzwie debilu wink.gif

Napisałem swoje zdanie i odrazu wyzywaja od troli, to forum na serio spadło na psy i to na najniższy poziom. Nie dziwię sie, że macie coraz mniej odwiedzin i postów i wątpię, że w ten sposób długo pociągniecie
pedro84
Cytat(valkirek @ 22.07.2014, 22:30:27 ) *
Napisałem swoje zdanie i odrazu wyzywaja od troli

To uargumentuj w jakikolwiek sensowny sposób, bo na razie to tylko piszesz, żeby pisać... Poza tym, pomiędzy określeniem "trol", a "debil" jest subetelna różnica.
valkirek
Nic nie muszę argumentować, to coś jest do oceny więc oceniam i tyle i w dupie mam czy komuś się moja ocena podoba, jeśli się nie podoba tym bardziej osobom którym na ocenie nie zależy to nie widzę potrzeby aby się odzywały
pedro84
Cytat(valkirek @ 22.07.2014, 22:40:10 ) *
Nic nie muszę argumentować, to coś jest do oceny więc oceniam i tyle i w dupie mam czy komuś się moja ocena podoba, jeśli się nie podoba tym bardziej osobom którym na ocenie nie zależy to nie widzę potrzeby aby się odzywały

Czyli jednak trolujesz (naprawdę polecam definicję na Wiki), a poziom jaki reprezentujesz... no cóż... świadczy tylko o Tobie.

@down - tak, ale argumentami z kosmosu. A jak Cię ktoś poprosił o uzasadnienie, to foch wink.gif
valkirek
Oceniłem i tyle. Pozdrawiam.
Pyton_000
Cytat(valkirek @ 22.07.2014, 22:30:27 ) *
Oko za oko, też Cię wyzwie debilu wink.gif

Napisałem swoje zdanie i odrazu wyzywaja od troli, to forum na serio spadło na psy i to na najniższy poziom. Nie dziwię sie, że macie coraz mniej odwiedzin i postów i wątpię, że w ten sposób długo pociągniecie

Po primo szkoda że nie nazwałeś mnie jeszcze lepiej.
Po secudno żegnamy jak się nie podoba. Nikt płakał nie będzie.

No cóż uznam to za komplement, bo jak pisałem nie ma co dyskutować....
arius
Mogę tylko stwierdzić, że - cała szczęście! - cały kod jest na licencji MIT, więc można używać do celów komercyjnych i po to poniekąd te biblioteki powstały. Miłego wieczoru wink.gif
Spawnm
Kończymy przepychanie się panowie.

@valkirek - gratuluję, wygrywasz +10% i moderację postów!
Kultura oraz konstruktywna wypowiedź to podstawy na tym forum, tobie tego zabrakło.
arius
http://vegas-cmf.github.io/ - dokumentacja doczekała się sporych aktualizacji (głównie Reference Guide -> http://vegas-cmf.docs.dev/1.0/guide.html)

Nieaktywne/brakujące części mają dodane przekreślenie, żebyście nie musieli się za bardzo naklikać i nadenerwować wink.gif
Iformacje o libach Core, Forms i Media zostały dodatkowo uzupełnione sporą ilością przykładów.

Zapraszam!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.